Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Μέρα παμπατραϊκής κινητοποίησης ενάντια στους πλειστηριασμούς η 22η Μάη

Μια σημαντική απόφαση στήριξης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών πήρε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, μετά από εισήγηση της διοίκησης του δήμου. Την Τρίτη 22 Μάη αποφασίστηκε να γίνει παμπατραϊκή κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκαν μια σειρά από μέτρα ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, τονίστηκε στην εισήγηση της δημοτικής αρχής: «Δηλώνουμε ότι όσο μας αφορά, ως δημοτική αρχή, δεν θα επιτρέψουμε για μικροοφειλές στο δήμο, για ανθρώπους και νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν, να γίνουν κατασχέσεις στην περιουσία τους. Να κινδυνέψει το σπιτικό τους και να είναι αφορμή ο δήμος και οι οφειλές σε αυτόν. Αυτό δεν θα μας το συγχωρέσει κανένας, ούτε σε εμάς ούτε στις υπηρεσίες, και οφείλουμε να μπούμε εμπόδιο στην επιδρομή που γίνεται μεθοδικά στο λαϊκό βιος. Οφείλουμε να το κάνουμε με το λαό και το κίνημά του συμπαραστάτη και αρωγό».

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις έδωσαν τη δυνατότητα στους δήμους να διασταυρώνουν στοιχεία οφειλετών με άλλους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς (εφορία, Ε9, ΔΕΗ), να μπλοκάρουν και να κάνουν κατασχέσεις λογαριασμών, τη φορολογική ενημερότητα, να κινούν διαδικασίες προκατάσχεσης και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων οφειλετών.

Κόντρα σε αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

-- Η Τρίτη 22 Μάη να είναι μέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, μαζί με τους φορείς, σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια. Οργάνωση, την ίδια μέρα το απόγευμα, παμπατραϊκής κινητοποίησης στην πλατεία Γεωργίου.

-- Πλήρη διαγραφή χρεών σε μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ.

-- Πλήρη διαγραφή σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000 ευρώ, μία (1) κατοικία και δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.

-- Πλήρη διαγραφή σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και μία (1) κατοικία.

-- Από 12.000 έως 25.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, να γίνει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και καταβολή του χρέους σε 200 δόσεις.

-- Από 25.000 έως 50.000 ευρώ διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του χρέους σε 150 μηνιαίες δόσεις.

-- Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ και όσοι την τελευταία πενταετία έχουν μέσο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000, να μην επιβαρύνονται με την προβλεπόμενη από το νόμο επιβάρυνση που αφορά την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος.

-- Διεκδικούμε από την κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική της κατάσταση και να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ