Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Εκλεισαν την τετράδα Προμηθέας και ΠΑΟΚ

Οι νίκες των Προμηθέα και ΠΑΟΚ, που οριστικοποίησαν την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα (3ος και 4ος αντίστοιχα), και η ήττα του Πανιωνίου, που τον φέρνει προ των πυλών της Α2, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στο χτεσινό κυρίως μέρος της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Basket League. Ενόψει του φινάλε της κανονικής περιόδου το τελευταίο ζήτημα που παραμένει ανοιχτό είναι αυτό της συμπλήρωσης της υπόλοιπων θέσεων της οκτάδας (5η έως 8η θέση) που οδηγεί στα πλέι οφ. Η αυλαία της αγωνιστικής θα πέσει αύριο Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.

Στην Πάτρα ο Προμηθέας επικράτησε του Λαυρίου με 98-87 και κατακτώντας την 3η θέση στην κανονική περίοδο, μία αγωνιστική πριν το φινάλε, σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή του σπουδαία πορεία, ιδιαίτερα στον β' γύρο. Την ίδια ώρα, στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ νικώντας τον Πανιώνιο με 81-67 επίσης οριστικοποιούσε την παρουσία του στην πρώτη τετράδα. Αντίθετα για τους Νεοσμυρνιώτες η ήττα ήταν σχεδόν καταδικαστική: Παρόλο που την τελευταία αγωνιστική έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη απέναντι στο αδιάφορο βαθμολογικά Ρέθυμνο, η τύχη τους δεν εξαρτάται από τους ίδιους αλλά από το τι θα κάνει ο βασικός τους αντίπαλος στη μάχη της παραμονής, ο Κόροιβος. Η ομάδα της Αμαλιάδας έχασε στην Εύβοια από την Κύμη με 62-60, ωστόσο στο φινάλε θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο υποδεχόμενη τα ήδη υποβιβασμένα και με αρκετά προβλήματα Τρίκαλα.

Κατά τ' άλλα, ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λάρισα επικρατώντας του ΓΣΛ/Φάρου με 95-83, ενώ Κολοσσός Ρόδου και Αρης διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για την 8η θέση και τη συμμετοχή στα πλέι οφ, μετά τις νίκες τους επί των Τρικάλων εκτός (86-59) και του Ρεθύμνου εντός έδρας (70-52) αντίστοιχα.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 48, Ολυμπιακός 46, Προμηθέας 42, ΠΑΟΚ 41, Λαύριο 39, Κύμη 39, ΑΕΚ 38, Κολοσσός 35, Αρης 35, Ρέθυμνο 34, ΓΣΛ/Φάρος 33, Πανιώνιος 32, Κόροιβος 32, Τρίκαλα 28. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ