Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
VOLLEY LEAGUE
Αήττητος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Αήττητος κατέκτησε τον τίτλο στη Volley League ο Ολυμπιακός, μετά την τρίτη νίκη του επί του ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Αήττητος κατέκτησε τον τίτλο στη Volley League ο Ολυμπιακός, μετά την τρίτη νίκη του επί του ΠΑΟΚ
Σπάζοντας την κυριαρχία του ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών, κατακτώντας χτες τον τίτλο στη Volley League. Στον τρίτο τελικό, στο κλειστό του Ρέντη, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν και πάλι τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ και με 3-0 νίκες στέφθηκαν πρωταθλητές. Το αξιοσημείωτο για τον Ολυμπιακό είναι πως η φετινή επιτυχία ήρθε χωρίς να γνωρίσουν την ήττα ούτε στην κανονική περίοδο ούτε στα πλέι οφ, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη αήττητη επίδοση του Ηρακλή τη σεζόν 2005-06.

Πρόκειται για το 28ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου, ενώ έχει κατακτήσει και το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και έφτασε και στον τελικό του Challenge Cup. Αντίθετα για τον ΠΑΟΚ η χρονιά κλείνει με καλύτερη στιγμή την κατάκτηση του Κυπέλλου στη Ρόδο, με αντίπαλο και πάλι τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν εμφάνιση ανάλογη με αυτή του δεύτερου τελικού στην Πυλαία, όταν πήραν τη 2η νίκη που τους άνοιξε το δρόμο για τον τίτλο. Με πρωταγωνιστές για μια ακόμη φορά την τριάδα των Αλεξίεφ, Οϊβάνεν και Ραουβέρντιγκ, ο Ολυμπιακός επέβαλε το ρυθμό του και έφτασε στην κατάκτηση των τριών σετ όντας ανώτερος στα κρίσιμα σημεία. Τα δύο πρώτα, μάλιστα, τα κατέκτησε χάρη σε σπουδαία σερί πόντων στο τέλος του κάθε σετ. Στο πρώτο, αν και βρέθηκε να χάνει με 21-20, με μπροστάρη τον Ραουβέρντιγκ, με ένα επιμέρους 5-1 έφτασε στο 25-22, ενώ στο δεύτερο με πρωταγωνιστή τον Αλεξίεφ μετέτρεψε το 19-19 στο τελικό 25-21. Στο τρίτο σετ, με την ψυχολογία στα ύψη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους και επικράτησαν με 25-20.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ