Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατεπείγουσα Ερώτηση για την αστυνομική εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας

Κατεπείγουσα Ερώτηση προς την ύπατη εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την απαράδεκτη και προκλητική εισβολή αστυνομικών δυνάμεων της Ουκρανίας στο γραφείο του Α΄ Γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας, Πιετρ Σιμονένκο, στις εγκαταστάσεις του κόμματος στο Κίεβο, καθώς και στο σπίτι του στις 8 Μάη.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης σημειώνει ότι η συγκεκριμένη βίαιη εισβολή αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αντικομμουνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ουκρανία από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία στηρίζεται και από φασιστικές δυνάμεις και χαίρει της στήριξης της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση που δίνει συνέχεια στο όργιο δικαστικών κι άλλων διώξεων, συλλήψεων, απαγορεύσεων, εκφοβισμού κομμουνιστών της χώρας. Η εισβολή των αστυνομικών αρχών σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας οργανώθηκε μάλιστα την παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που σηματοδότησε τη συντριβή του ναζισμού - φασισμού.

Ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος: Πώς τοποθετείται στη συγκεκριμένη πρόκληση των αστυνομικών αρχών και της κυβέρνησης της Ουκρανίας, χώρας με την οποία η ΕΕ διατηρεί στενή πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία; Πώς τοποθετείται για τα απαράδεκτα αντικομμουνιστικά μέτρα και διώξεις σε βάρος ΚΚ, μελών και στελεχών τους;

Στη χώρα μας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ προέβη την Τρίτη σε διάβημα διαμαρτυρίας στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Ουκρανίας. Ενώ και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ στην ανακοίνωση - καταγγελία της προκλητικής ενέργειας της ουκρανικής κυβέρνησης υπογράμμιζε: «Σε πείσμα όλων όσοι επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί, κυρίως οι νεότερες γενιές, ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει, η ιστορική αλήθεια θα λάμψει. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ