Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Νέες επιθέσεις στο Ριάντ

ΣΑΝΑΑ.--

Νέες επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους «σε οικονομικούς στόχους» στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, και τη νότια πόλη Τζιζάν φέρεται να εξαπέλυσαν χτες αντικαθεστωτικοί ένοπλοι σιίτες Χούτι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας και κεντρικής Υεμένης.

Οι αρχές της Σ. Αραβίας ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν τουλάχιστον έναν πύραυλο που κατευθύνθηκε στο Ριάντ, ωστόσο τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σε διάφορα σημεία της πόλης, δίχως να γίνει άμεσα γνωστό εάν υπήρξαν τραυματίες ή νεκροί. Αξίζει πάντως να επισημανθεί το γεγονός πως η επίθεση έγινε σε λιγότερο από ένα 24ωρο αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία, που είχαν συνυπογράψει με άλλες πέντε δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το γεγονός αξιοποίησε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας που συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη από το Μάρτη του 2016, ενάντια στην εκεί εντεινόμενη γεωπολιτική επιρροή του Ιράν, λέγοντας πως «αυτή η εχθρική ενέργεια από τους Χούτι δείχνει πως το ιρανικό καθεστώς συνεχίζει να τους παρέχει ποιοτικές δυνατότητες».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης διαπίστωνε ότι μολονότι στην Υεμένη ο τριετής πόλεμος έχει καταστρέψει σχεδόν όλες τις υποδομές της χώρας, έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες αμάχους ενώ εκατομμύρια άλλοι υποσιτίζονται ή λιμοκτονούν, έχουν καταφτάσει από πέρσι πάνω από 100.000 Αφρικανοί μετανάστες, κυρίως από τη Σομαλία, την Ερυθραία και την Αιθιοπία, ελπίζοντας ότι θα φτάσουν σε πλούσιες χώρες του Κόλπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ