Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία του ΚΚΕ στον Πυροσβεστικό Σταθμό του αεροδρομίου

Η Διαμάντω Μανωλάκου συζήτησε για αρκετή ώρα με τους πυροσβέστες για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Από τη συζήτηση με τους πυροσβέστες
Από τη συζήτηση με τους πυροσβέστες
Περιοδεία στον Πυροσβεστικό Σταθμό του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Η Δ. Μανωλάκου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Σταθμού, ενώ συζήτησε για αρκετή ώρα με το προσωπικό του. Στους πυροσβέστες μοιράστηκε πρόσκληση για τη σημερινή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΚΕ του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», με θέμα την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία.

Η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις στη Βουλή για το Πυροσβεστικό Σώμα, επειδή έχει κοινωνικό ρόλο, και ότι το Κόμμα αγωνίζεται για να θεσπιστεί ως βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα του πυροσβέστη, για την ενίσχυσή του σε προσωπικό και στον εξοπλισμό του με το κατάλληλο υλικό, αλλά και για αυξήσεις στους μισθούς. Συζητώντας με το προσωπικό του σταθμού, τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις θυμούνται το αίτημα για την ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα και Ανθυγιεινά μόνο όταν σημειωθεί κάποια πλημμύρα ή φωτιά, όταν δηλαδή αναδεικνύεται και η χρησιμότητά του. Ανέφερε ότι χρήματα για τις κοινωνικές ανάγκες δεν δίνονται, όπως για παράδειγμα για το Πυροσβεστικό Σώμα, που εξυπηρετεί τέτοιες ανάγκες, την ίδια στιγμή που έχουν θυσιαστεί πολλές ζωές πυροσβεστών.

Συνεχίζοντας, η Δ. Μανωλάκου σχολίασε ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο για «δίκαιη ανάπτυξη» όταν οι μισθοί δεν θα έρθουν ούτε στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση, μιλά για «ανάπτυξη» με παραπέρα μειωμένους μισθούς και συντάξεις, εμπορευματοποίηση κοινωνικών δομών, κατάργηση επιδομάτων, για να δοθούν πόροι για την αύξηση της επιχειρηματικότητας. Μετά τον Αύγουστο, πρόσθεσε, δεν θα έρθει καμία ανάπτυξη, αφού τυπικά τα μνημόνια μπορεί να μην ισχύουν αλλά οι 800 μνημονιακοί νόμοι θα «βασιλεύουν», και στο Ασφαλιστικό και στις μειώσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις. Εξάλλου, οι δεσμεύσεις ξεπερνούν τον χρονικό ορίζοντα του 2060. Γι' αυτό, τόνισε, ο κόσμος πρέπει να οργανωθεί και να διεκδικήσει αυτό που του έχουν κλέψει. Γιατί χρήματα υπάρχουν, όμως πηγαίνουν - ανάμεσα σε άλλα - στο ΝΑΤΟ για δαπάνες 4 δισ. ευρώ, δηλαδή το 2% του ΑΕΠ. Είναι χρήματα τα οποία δεν δίνονται για τις ανάγκες της άμυνας της χώρας. Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει τη χώρα, αφού στις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και στις παραβιάσεις η απάντησή του είναι «βρείτε τα μεταξύ σας».

Η φοροληστεία, σημείωσε, θα συνεχιστεί, με μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των έμμεσων φόρων. «Εμείς θα διεκδικήσουμε όχι μόνο αναπλήρωση των απωλειών αυτής της δεκαετίας, αλλά και μισθούς αξιοπρέπειας, ικανοποιητικές συνθήκες για την Υγεία, την Πρόνοια, την εκπαίδευση», υπογράμμισε. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του φιλειρηνικού κινήματος. «Να μην έχετε αυταπάτες», ανέφερε.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις στρατιωτικές δραστηριότητες που έχουν αυξηθεί πολύ στο Αιγαίο, στον πόλεμο στη Συρία που φαίνεται να επεκτείνεται, για να μοιραστούν οι δρόμοι και οι πηγές Ενέργειας, καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια μεγάλη βάση που εμπλέκεται στον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ