Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλούν εφοπλιστές - ΠΝΟ

Δριμύ «κατηγορώ» για τη σύμπραξη των συνδικαλιστών που συγκροτούν την πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τους εφοπλιστές των τουριστικών πλοίων, υπονομεύοντας ευθέως τις ναυτεργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, απευθύνουν, με χτεσινή κοινή ανακοίνωσή τους, η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική Ενωση «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Η σύμπραξη αυτή έχει εκδηλωθεί εδώ και δύο βδομάδες, όταν με ευθύνη των εν λόγω συνδικαλιστών η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συμφώνησε με το πλαίσιο 8 εξωφρενικών αξιώσεων που πρόβαλε η Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων (ΕΕΕΠ). Οι εφοπλιστές, αξιοποιώντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, επιδιώκουν να αποσπάσουν δυσθεώρητα ποσά από την τσέπη των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας και να μειώσουν δραστικά τις θέσεις των Ελλήνων ναυτεργατών από τα καράβια τους, στο όνομα των ...συνεπειών που θα προκύψουν στην κρουαζιέρα από τις παγκόσμιες εξελίξεις!

«Τη λαϊκή παροιμία "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" θυμήθηκαν οι εφοπλιστές και οι εγκάθετοί τους στην πλειοψηφία της ΠΝΟ, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν σε βάρος των ναυτεργατών την τρομοκρατία που επιχειρείται να επιβληθεί στους εργαζόμενους από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά από το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτέμβρη 2001 και να προωθήσουν τα φιλοεφοπλιστικά τους σχέδια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των δύο ναυτεργατικών Ενώσεων και τονίζεται ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, «μετά από προκλητική απαίτηση της ΕΕΕΠ», επικύρωσε τις απαιτήσεις των εφοπλιστών για μια σειρά επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, ενώ από κοινού εφοπλιστές και πλειοψηφία έχουν ζητήσει και συνάντηση με την κυβέρνηση!

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ υπογραμμίζουν ότι η πλειοψηφία, την ίδια στιγμή που «σκίζεται» για να προστατέψει τα συμφέροντα των εφοπλιστών των τουριστικών πλοίων, συνεργεί για τη μετατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ναυτεργατών στα κρουαζιερόπλοια σε «κουρέλι», στην επιχείρηση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στη μετατροπή των Ελλήνων ναυτεργατών σε τριτοκοσμικούς, όπως συμβαίνει στα επιβατηγά πλοία του Π. Παναγόπουλου, που εκτελούν την τακτική γραμμή Γερμανία - Φινλανδία. Συνεργεί ακόμα στο πέταγμα των ανέργων και μετεκπαιδευόμενων ναυτεργατών από τον ξενώνα της Εστίας Ναυτικών και την παραχώρησή του στην ιδιωτική εταιρία «ΑΘΗΝΑ 2004». Τα δύο σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες, αγωνιστικά να αποκρούσουν την επίθεση που δέχονται, απαιτώντας ταυτόχρονα «να σταματήσει η τρομοκρατία και ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών. Μέτρα για την προστασία της ζωής των ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ