Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Ευθαλία του Γαλατά» στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο ταξιδεύει «Η Ευθαλία του Γαλατά», για μία παράσταση την Κυριακή 20 Μάη, στις 9 μ.μ., στον συναυλιακό χώρο «Μαρία Δημητριάδη» (Αδειμάντου 12, Κόρινθος).

Το έργο βασίζεται στο βιβλίο «Φαχισέ Τσίκα», του βραβευμένου συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη, και πρόκειται για πραγματική καταγραφή γεγονότων που παίρνει τη μορφή μυθιστορηματικής βιογραφίας. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ και την Ευθαλία ενσαρκώνει εξαιρετικά η Νικολέττα Βλαβιανού, που έχει κάνει και τη θεατρική διασκευή.

Η Ευθαλία είναι το κορίτσι από την Κερασούντα, το ορφανό του πολέμου που κατάφερε να επιβιώσει, μέσα στην προσφυγιά, τη γενοκτονία, με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Μια περιπέτεια, μια ζωή που καθρεφτίζει την ταραγμένη εποχή του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας και της Κωνσταντινούπολης. Η Ευθαλία της Πόλης ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και καταλήγει να αφηγείται το χτες, ενώνοντας κομμάτια της ζωής της. Οδηγεί με συναισθηματική ένταση τον θεατή μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά, όπου όλες οι φυλές σμίγουν, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια.

Είσοδος 10 ευρώ. Τηλέφωνα για κρατήσεις: 6938043693 και 2741 305059.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ