Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της «Γιορτής Αθλητισμού» 2018

Στην κορύφωσή τους φτάνουν το επόμενο διάστημα οι σπουδαίες αθλητικές εκδηλώσεις του δήμου Καισαριανής με την επωνυμία «Γιορτή Αθλητισμού» 2018. Ουσιαστικά αποτελούν το φινάλε του προγράμματος «Αθληση για όλους», που πραγματοποίησε ο δήμος τη φετινή χρονιά.

Η «Γιορτή Αθλητισμού», που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη με τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Ενταξη στη Φυσική Αγωγή», το οποίο ανέλυσε με ομιλία του ο αν. καθηγητής ΤΕΦΑΑ Εμμανουήλ Σκορδίλης, θα διαρκέσει για ένα μήνα. Σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθούν πληθώρα εκδηλώσεων με αθλητικές επιδείξεις, διαλέξεις για τον αθλητισμό, τουρνουά μπάσκετ, καθώς και η καθιερωμένη πλέον αθλητική γιορτή για το ποδόσφαιρο το τριήμερο 8-9-10 Ιούνη.

Οπως επισημαίνεται από πλευράς δήμου Καισαριανής σε σχετική ανακοίνωση, ο σκοπός όλων των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων για τον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση, μέσω του μηνύματος πως ο αθλητισμός είναι για όλους και όχι πολυτέλεια για λίγους.

«Για μας αθλητισμός δεν είναι μια πολυτέλεια, είναι ανάγκη του λαού και της νεολαίας για τη βελτίωση της υγείας, για την αρμονική ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Γιατί ο αθλητισμός και η Φυσική Αγωγή βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμος Καισαριανής.

Παράλληλα, επισημαίνεται, για το δήμο Καισαριανής ο αθλητισμός αποτελεί μια από τις προτεραιότητες, κάτι που άλλωστε αποδεικνύουν και οι μέχρι τώρα δραστηριότητες σε αυτόν τον τομέα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Για τρίτη χρονιά λειτουργούμε τα προγράμματα αθλητισμού για όλους, με πληθώρα τμημάτων και αθλημάτων, όπου όλες οι ηλικίες μπορούν να αθληθούν δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο από εξειδικευμένο προσωπικό. Ρίξαμε βάρος στη συντήρηση και τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, ενώ ταυτόχρονα στηρίξαμε τον σχολικό αθλητισμό με την παροχή στα σχολεία των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου ώστε το μάθημα της Φυσικής Αγωγής να πραγματοποιείται σε ασφαλείς, σύγχρονους, αθλητικούς χώρους. Συνεχίζουμε αυτή μας την προσπάθεια και καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού».

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, 6 μ.μ.: «Αγάπη και όρια ο χρυσός κανόνας στην ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών». Ομιλήτρια η αν. καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Μαρία Ψυχουντάκη. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί επίδειξη Μπάσκετ από τα τμήματα του δήμου Καισαριανής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/5

Στα Δημοτικά Σχολεία Βενιζέλου, 6 μ.μ.: «Διατροφή και φυσικά δραστήρια παιδιά». Ομιλητής ο επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ Βασίλης Πασχάλης. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί επίδειξη βόλεϊ από τα τμήματα του δήμου Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ