Σάββατο 19 Μάη 2018 - Κυριακή 20 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό διοργάνωσε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην οποία παραβρέθηκε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στη χώρα μας, Μ. Τουμπάσι. Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών». Στο χαιρετισμό του ο πρέσβης απαρίθμησε τα βάσανα του Παλαιστινιακού λαού και τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ, που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή βίντεο του ΠΑΜΕ που ήταν αφιερωμένο στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, στην ηρωική στάση της 16χρονης φυλακισμένης αγωνίστριας Αχέντ Ταμίμι και τις κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης του Μετώπου.

Στην εκδήλωση μίλησε εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Βασίλης Πετρόπουλος, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση του ισραηλινού στρατού, την περασμένη Δευτέρα, στην παλαιστινιακή γη, στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει προκαλέσει λουτρό αίματος, δολοφονώντας εν ψυχρώ δεκάδες άοπλους διαδηλωτές, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Εκφράζοντας τη σταθερή αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ, τόνισε: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ». Επισήμανε δε τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Βαλεντίν Πάτσο, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ενώ ο πρέσβης της Παλαιστίνης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ έδωσε τιμητική πλακέτα στην Εκτελεστική του Γραμματεία. Επίσης, τίμησε με αναμνηστικά μετάλλια τους συντελεστές της δημιουργίας «Ενα Τραγούδι για την Αχέντ», Ανθή Μητροπέτρου (στίχοι), Ανδρέα Μανωλίδη (μουσική και τραγούδι), Σύλβια Καπερνάρου (τραγούδι) και Κώστα Σταματόπουλο και Γιάννη Μαρούδα (επιμέλεια βίντεο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ