Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι καιροί ου μενετοί

Ομιλία του Λευτέρη Κωνσταντινίδη, μέλους της Αντιπολεμικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στο πρόσφατο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Eurokinissi

Αντί να βρισκόμαστε σε ειρηνικές μαζώξεις χαράς, ευθυμίας και πολιτισμού, αναγκαζόμαστε να συγκεντρωνόμαστε σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Και αυτό γιατί κάποιες δυνάμεις δε θέλουν οι λαοί να ζουν εν ειρήνη και φιλία.

Ενέσπειραν το φόβο και καλλιεργούν τον τρόμο, τη δυσπιστία και το μίσος μεταξύ των ανθρώπων. Κρατούν τους λαούς σε μια διαρκή αγωνία. Προετοιμάζουν τον κόσμο να δεχτεί οικειοθελώς την απεμπόληση κάθε κατάκτησης και την κατάργηση κάθε δικαιώματός του, στην οικογενειακή και ιδιωτική ζωή. Μας υπόσχονται μόνο μαύρες και ζοφερές μέρες.

Ο,τι κερδήθηκε από τους λαούς, με τους αγώνες τους, όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία της διακίνησης, του συνέρχεσθαι είναι υπό αμφισβήτηση και τελούν εν κινδύνω. Θέλουν να επιβάλουν, εν ονόματι της ελευθερίας, τον έλεγχο των επιστολών, των τηλεφωνημάτων και κάθε άλλου μέτρου που περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αφού έκαναν για πενήντα και πλέον χρόνια πλύση εγκεφάλου στον αμερικάνικο λαό, αλλά και στους λαούς των κρατών της Δύσης, ότι ο κομμουνισμός ήταν η μεγάλη απειλή της ανθρωπότητας και ειδικότερα του ελεύθερου κόσμου, ότι οι κομμουνιστές ήσαν συνώνυμοι με τους σατανάδες και το κακό, τώρα άλλαξαν τροπάριο. Με την ανατροπή του διπολισμού που συντελέστηκε στα 10 προηγούμενα χρόνια, το πολιτικό - στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, έπρεπε να ανακαλύψει και να κατασκευάσει έναν νέο εχθρό, μια νέα απειλή των «αξιών» και της ελευθερίας της Αμερικής και του δυτικού κόσμου. Σε αντίθετη περίπτωση κινδύνευε η κατάρρευση του συμπλέγματος, μια και δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης, μια και δεν υπήρχε πια εχθρός.

Ετσι ανακάλυψαν τον ισλαμικό κίνδυνο, τους ισλαμιστές. Γνωρίζουμε πώς, γιατί και από ποιους διαλύθηκε και κηρύχτηκε σε παρανομία το ισλαμικό κόμμα της Τουρκίας, πρώτο στις εθνικές εκλογές στη χώρα αυτή πριν από δυο χρόνια.

Στη Σαουδική Αραβία, όπου κυριαρχεί μια από τις πιο ακραίες μορφές του Ισλάμ, αλλά ο βασιλιάς του και το πριγκιπικό κατεστημένο του είναι πειθήνια όργανα και υπηρέτες των αμερικάνικων συμφερόντων, όλα έχουν καλώς. Οταν όμως άλλες ισλαμικές χώρες αμφισβητούν τα συμφέροντά της τότε δαιμονοποιείται το Ισλάμ και θεωρείται απειλή για τις αξίες και τις ελευθερίες του Δυτικού Κόσμου.

Είναι απύθμενη η υποκρισία και το θράσος των εκπροσώπων του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ, όταν λένε ότι υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία του Δυτικού Κόσμου. Οι βομβαρδισμοί που γίνονται σήμερα στο Αφγανιστάν γίνονται με τον επιχειρησιακό τίτλο «διαρκής ελευθερία».

Και όλα αυτά τα λένε οι ίδιοι άνθρωποι που όπου έγινε προσπάθεια για ένα μικρό βήμα προς την ελευθερία και τη δημοκρατία, εκεί και τα αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα, εκεί και οι δικτατορίες και οι στρατιωτικές χούντες που γίνονταν με την καθοδήγηση, τη χρηματοδότηση και τις ευλογίες των Αμερικανών.

Ομως, είναι απίστευτη και εξοργιστική η υποκρισία και των εγχώριων υπερ-Αμερικανών που ξαφνικά ανακάλυψαν αθώα θύματα και χύνουν ψεύτικα κροκοδείλια δάκρυα. Δηλώνουμε ότι τα αθώα θύματα της τρομοκρατίας στους δίδυμους πύργους και στο Πεντάγωνο στις 11 Σεπτέμβρη ανήκουν σε μας. Εμείς τα θρηνούμε πραγματικά και συμμεριζόμαστε τον πόνο των συγγενών τους και του αμερικανικού λαού.

Πονάμε το ίδιο, όπως πονέσαμε και για τα θύματα του Κόσσοβου, του Βελιγραδίου, της Κύπρου, της Κούβας, της Χιλής, της Γρενάδας, του Βιετνάμ, της Νικαράγουα, της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Ο δήθεν πόνος των Ελλήνων υπερ-Αμερικανών είναι επιλεκτικός, γι' αυτό και ψεύτικος, γι' αυτό και χωρίς καμία αξία. Ποτέ τους δεν ενδιαφέρθηκαν και δεν έχυσαν ένα δάκρυ για τα εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα γιατί κάποιοι τους στερούν την τροφή.

Ποτέ τους δεν έστρεψαν το βλέμμα τους και το ενδιαφέρον τους σε περιοχές, όπου γίνονταν πόλεμοι με χιλιάδες νεκρούς. Αντίθετα μας λοιδορούσαν και μας στόλιζαν με τα πιο επιτιμητικά επίθετα όταν θρηνούσαμε τα θύματα και τους αγνοούμενους εξ αιτίας της τουρκικής εισβολής.

Φίλοι της Ειρήνης,

Η αντιπολεμική επιτροπή και όλοι οι φορείς της πόλης μας που εναντιώνονται στον πόλεμο σάς καλούν σε εγρήγορση.

«Οι καιροί ου μενετοί».

Μας επιφυλάσσουν μαύρες και δύσκολες μέρες.

Ο Μπους και τα «γεράκια» του θέλουν να επιβάλουν την πλήρη και απόλυτη επικράτηση της Pax Americana.

Κανένα Ελληνόπουλο στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ