Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ να φθάσει παντού

Η μεγάλη δίμηνη οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, που θα καλύψει την περίοδο Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2001, βρίσκεται μπροστά μας. Η εξόρμηση αυτή αποτελεί αφορμή και ταυτόχρονα ευκαιρία για να βγουν ακόμα πιο δυναμικά στο προσκήνιο οι θέσεις του Κόμματος. Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες του εξελισσόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου και της αβεβαιότητας που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα, η εργατική τάξη της Ελλάδας, η νεολαία, πλατύτερα λαϊκά στρώματα και γενικότερα ο ελληνικός λαός, αναζητούν απαντήσεις, ψάχνουν για διέξοδο και έχουν την ανάγκη να ακουμπήσουν σε μια αισιόδοξη προοπτική. Σήμερα, τις απαντήσεις που δίνει το ΚΚΕ, ο λαός είναι περισσότερο από άλλοτε διατεθειμένος όχι μόνο να τις ακούσει αλλά και να τις αποδεχτεί και να συστρατευτεί στην πολιτική πρόταση για το Μέτωπο αντίστασης και αγώνα με προοπτική τη λαϊκή εξουσία. Στις σημερινές συνθήκες, η πολιτική παρουσία του ΚΚΕ σε όλους τους χώρους εργασίας, ζωής και δράσης των εργαζομένων και όλων αυτών που υφίστανται τις συνέπειες της νεοταξικής κυβερνητικής πολιτικής, επίσης στους χώρους μόρφωσης και ψυχαγωγίας της νεολαίας, είναι επιτακτική.

Η οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, που είναι μια κατ' εξοχήν πολιτική καμπάνια με στόχους οικονομικούς αλλά και πολιτικούς, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπει στην ημερήσια διάταξη η πρόταση του ΚΚΕ. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την καθημερινή και συστηματική δουλειά τους, είναι η μεγάλη δύναμη που μπορεί να ακυρώσει στην πράξη την πολιτική των αποκλεισμών και της διαστρέβλωσης της φωνής του Κόμματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προωθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι του συστήματος, αυτοί που υπηρετούν την υποτέλεια στον ιμπεριαλισμό διεκδικώντας και ρόλο μέσα σ' αυτόν.

Σε λίγες μέρες λοιπόν, με το κουπόνι της οικονομικής εξόρμησης στο χέρι, το ΚΚΕ απευθύνει σε όλο το λαό μια πρόταση για διάλογο, κοινή δράση και κοινή πορεία. Η πρόταση αυτή μπορεί και πρέπει να φθάσει παντού. Να ξεπεράσει όρια και περιορισμούς. Να γίνει κτήμα του λαού η ζωντάνια και η επικαιρότητα του πολιτικού λόγου των κομμουνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ