Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
«Κλειδώνουν» την αντιλαϊκή συμφωνία

Το κλείσιμο της 4ης «αξιολόγησης» σε «τεχνικό επίπεδο» στην αυριανή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ προαναγγέλλει υψηλόβαθμος παράγοντας της Ευρωζώνης, παραπέμποντας τις τελικές αποφάσεις για τη διαχείριση - «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 21 Ιούνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή του ΔΝΤ και με τη μορφή της χρηματοδότησης προς το ελληνικό κράτος παραμένει σημαντική για την «αξιοπιστία της εξόδου από το πρόγραμμα».

Στις αρχές Ιούνη άλλωστε αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του νέου εφαρμοστικού νόμου μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 - 2022, όπου θα περιλαμβάνεται το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων της μνημονιακής περιόδου.

Στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης περιλαμβάνεται ακόμη η συζήτηση για τις Εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια με τη συμμετοχή και των 27 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ θα συζητηθούν ζητήματα για την «εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης», ειδικότερα ο «οδικός χάρτης» στην πορεία για την «τραπεζική ένωση», γύρω από την οποία εκδηλώνονται οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί και το ζήτημα της αναβάθμισης και του μελλοντικού ρόλου που θα έχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στα «προγράμματα» κρατικών και τραπεζικών διασώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ