Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζονται οι αντιπολεμικές και αντι-ιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις

Ιδιαίτερο πάθος και αγωνιστικότητα στις συγκεντρώσεις στην Τουρκία

Associated Press

Ιδιαίτερο πάθος και αγωνιστικότητα στις συγκεντρώσεις στην Τουρκία
Με πρώτες την Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και τη Σμύρνη, σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας πραγματοποιούνται αντιπολεμικές και αντι-ιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις. Στην Κωνσταντινούπολη, οι δυνάμεις της Αστυνομίας επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, από τους οποίους πολλοί τραυματίστηκαν και περίπου 50 συνελήφθησαν...

Τη 13η Οκτώβρη, με αφορμή μια συνέντευξη Τύπου εκ μέρους του SIP για την απαγόρευση της αντιπολεμικής διαδήλωσης στην Αγκυρα, οι περίπου 1.000 συγκεντρωμένοι τη μετέτρεψαν σε διαδήλωση. Στη Σμύρνη, οι της Αντι-Πολεμικής Πλατφόρμας (SIP, EMEP, ODP) έκαναν συγκέντρωση και διάβασαν κοινή ανακοίνωση στην πλατεία Κονάκ. Μετά την ανάγνωσή της οι περίπου 700 συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία. Από την άλλη μεριά, η οργάνωση του Ντιάρμπακιρ του SIP έκανε μια κλειστή συγκέντρωση στην οποία εκφώνησε αντιπολεμική ομιλία ο πρόεδρος του κόμματος, Αϊντεμίρ Γκιουλέρ.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η «Συνάντηση κατά του Πολέμου και του Ιμπεριαλισμού», στην πλατεία Μνημείου και Ελευθερίας, ωστόσο η απαγόρευση της συγκέντρωσης σε αυτήν ώθησε κάπου 1.700 συγκεντρωμένους στην πλατεία Καντικόι. Η Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι διαδηλωτέςι, που πορεύονταν προς την πλατεία, σταμάτησαν στο δρόμο για να διαβαστεί μια διακήρυξη. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν, συλλαμβάνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας κάπου 25 μέλη του SIP. Διαδήλωση των τριών κομμάτων έγινε και στα Αδανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ