Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Μεγάλη ανησυχία από τις αποκαλύψεις για τη βάση του Αραξου

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως κατήγγειλε, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου εκθέτει το λαό σε μεγάλους κινδύνους. Τόνισε επ' αυτού:

«Για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, για τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας αναλαμβάνει η κυβέρνηση το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ. Μετατρέπει τη χώρα σε μια τεράστια βάση των ΗΠΑ και της ατλαντικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, απ' την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, έως τον Αραξο και τη Σούδα.

Και θέλω εδώ να πω ότι μεγάλη ανησυχία προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα ο "Ριζοσπάστης" ότι στις 17/5 επισκέφτηκε την αεροπορική βάση του Αραξου ο Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής της Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ και σταθερός υπέρμαχος του διαβόητου ΝΑΤΟικού δόγματος του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος".

Σας θυμίζω τις καταγγελίες που έχουμε κάνει και από αυτό εδώ το βήμα παλιότερα, ότι οι εργασίες αναβάθμισης στη βάση του Αραξου παραπέμπουν σε "φιλοξενία ειδικών όπλων", ακόμα και πυρηνικών.

Αλλά και αν ακόμα η επίσκεψη αυτή ήταν απλά μια "επίσκεψη ρουτίνας", μια προγραμματισμένη επιθεώρηση, επιβεβαιώνεται και έτσι ότι η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι των πιο επικίνδυνων για το λαό σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως είναι η πυρηνική του στρατηγική.

Στον Αραξο, άλλωστε, όχι μόνο υπάρχουν εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να αποθηκευτούν πυρηνικά όπλα, αλλά και συχνά - πυκνά, όπως έχει αποκαλύψει ο "Ριζοσπάστης", πραγματοποιούνται ασκήσεις στη βάση με αντίστοιχα αντικείμενα.

Ενώ παρά τα όσα επισήμως λέγονται, αξιόπιστες πηγές επιβεβαιώνουν ότι σε μια σειρά υποδομών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανά τη χώρα, έχουν αποθηκευτεί κατά καιρούς πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, με τις Ενοπλες Δυνάμεις να αναλαμβάνουν αποστολές φύλαξης ή συνοδείας στις διαδικασίες μεταφοράς τους αλλού.

Γι' αυτό λέμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης βάζει τον ελληνικό λαό στο στόχαστρο των μεγάλων ανταγωνισμών σε περίπτωση μιας μεγάλης ιμπεριαλιστικής αναμέτρησης στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ