Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΟΓΕ
Ξεκίνησε πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική καμπάνια

«Γεννάμε τα παιδιά μας να ζουν και ν' αγαπάνε, στο ΝΑΤΟ δεν τα στέλνουμε γι' αυτούς να πολεμάνε». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της πανελλαδικής καμπάνιας ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, που ξεκίνησε ήδη η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Η ΟΓΕ υπόσχεται πως θα βρει τις γυναίκες εκεί που εργάζονται, εκεί που ζουν και θα προβάλει τις θέσεις της. Θα τονίσει, δηλαδή, ότι ο ιμπεριαλισμός, ο πόλεμος, ποδηγετούν κάθε δυνατότητα και προοπτική στις γυναίκες για την κατάκτηση της ισοτιμίας σε όλα τα επίπεδα της ζωής, ενώ θα υπογραμμίσει πως ο μόνος δρόμος είναι η οργανωμένη πάλη, η συσπείρωση των γυναικών σε ένα διαρκή αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν, το προηγούμενο Σάββατο, απ' τις γυναίκες της ΟΓΕ, που ήρθαν απ' όλες τις περιοχές της χώρας για να συζητήσουν, στην αίθουσα της ΤΕΔΚΝΑ, το χρέος των γυναικών της Ομοσπονδίας μπροστά στον άδικο, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας.

Στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε ότι το πεντάπτυχο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η πανελλαδική καμπάνια της ΟΓΕ θα είναι:

1. Οχι στον άδικο, στο βρώμικο, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

2. Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας.

3. Να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά απ' το ελληνικό έδαφος.

4. Κανένα στρατευμένο Ελληνόπουλο έξω απ' τα σύνορα της πατρίδας μας, για ξένα συμφέροντα.

5. Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας.

Αποφασίστηκε, ακόμα, η συμμετοχή της ΟΓΕ σε όλες τις κινητοποιήσεις του λαού μας, ενάντια στα γεράκια του πολέμου, καθώς και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε κάθε πρωτοβουλία για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Τέλος, η ΟΓΕ δεσμεύτηκε άμεσα να δημοσιοποιήσει τις πραγματικές προθέσεις του ιμπεριαλισμού, «όταν με κάθε αθέμιτο μέσο ανέτρεψαν τη λαϊκή εξουσία στο Αφγανιστάν και τις προοπτικές που ανοίγονταν τότε για τις γυναίκες αυτής της χώρας, η θέση των οποίων σήμερα είναι εφιαλτική και χρησιμοποιείται σαν εργαλείο στην προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ