Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Οι θυσίες του λαού θα συνεχιστούν «κανονικά»

Οτι οι θυσίες του λαού είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, με ή χωρίς μνημόνια, προέκυψε καθαρά από τις τοποθετήσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, όσο και του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, ο οποίος «έκλεισε» και τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Είναι αλήθεια ότι το αναπτυξιακό σχέδιο έχει δεσμεύσεις», είπε ο Ευ. Τσακαλώτος, που εξέφρασε την «απορία» του για την κριτική της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, όταν γνωρίζουν ότι «διαπραγματευόμαστε μια ενισχυμένη παρακολούθηση και όχι μια προληπτική γραμμή πίστωσης», ενώ έκανε σαφές, φροντίζοντας να διαλύσει και αυταπάτες, πως «θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι» και γι' αυτό «δεν παρουσιάζουμε μία έκθεση ιδεών, ότι δηλαδή θα βγούμε από το μνημόνιο τον Αύγουστο και ξαφνικά τον Οκτώβρη η υπουργός Εργασίας θα ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Ο Γ. Δραγασάκης σημείωσε όσον αφορά τη «μεταμνημονιακή» εποχή ότι αυτή θα καθοριστεί από «το θέμα των διεθνών αναταράξεων και το ενδεχόμενο νέων κρίσεων, που δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε» και ως προς αυτό οι λύσεις, όπως είπε, που συζητά η κυβέρνηση με τους «θεσμούς» «είναι συγκεκριμένες. `Η ζητάς νέο μνημόνιο ή προληπτική γραμμή ή κάνεις το δικό σου εθνικό ταμείο ως λύση δανεισμού ύστατης ανάγκης», περιγράφοντας τις «παραλλαγές» της ίδιας στρατηγικής για την ενίσχυση του κεφαλαίου που προϋποθέτουν το παραπέρα μάτωμα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ