Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
«Φρέσκα» αντιλαϊκά μέτρα - γέφυρα στην «επόμενη μέρα»

Το κλείσιμο της συμφωνίας για την 4η «αξιολόγηση» σε «τεχνικό επίπεδο» αναμένεται να αποφασίσει η σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ. Θα ακολουθήσουν η κατάθεση και η ψήφιση του νέου εφαρμοστικού νόμου στις αρχές Ιούνη με στόχο την κατάληξη της συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ της 21ης Ιούνη, οπότε προδιαγράφονται το τελικό κλείσιμο αλλά και οι αποφάσεις αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης-«ελάφρυνσης» του κρατικού χρέους, που βέβαια θα έρθει να «κουμπώσει» με το ενισχυμένο εποπτικό πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018.

Την ίδια ώρα, γύρω στα 10 από τα 88 προαπαιτούμενα μεταφέρονται στο πρόγραμμα της λεγόμενης «μεταμνημονιακής εποπτείας». Σε αυτά συγκαταλέγονται ζητήματα της Ενέργειας και των ιδιωτικοποιήσεων (π.χ. πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ), η στελέχωση νευραλγικών θέσεων του κρατικού μηχανισμού με κριτήρια «αγοράς», έτσι ώστε να διασφαλίζονται η εφαρμογή και η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και «πολιτικούς κύκλους» κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, οι «εκκρεμότητες» της 4ης «αξιολόγησης» θα έρθουν να ενισχύσουν το εποπτικό πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής για την «επόμενη μέρα».

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει η διαμόρφωση των νέων αντικειμενικών τιμών στις τιμές των ακινήτων, που αποτελούν τη βάση του υπολογισμού για τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ που φορτώνονται στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή περιουσία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι νέες αντικειμενικές τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν στις 14 Ιούνη και μάλιστα με εφαρμογή στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, όπως αυτά θα «επανυπολογιστούν» στα φετινά εκκαθαριστικά. Εξάλλου, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται και οι ανατιμήσεις σε λαϊκές γειτονιές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα παζάρια για τον «επανυπολογισμό» του ΕΝΦΙΑ εστιάζουν στη σταδιακή (ανά έτος) «ευθυγράμμιση» των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ