Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Καθαρές εντολές»

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ο Σημίτης έχει μία «καθαρή εντολή», δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Μόνο που δεν προέρχεται από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Και είναι η μόνη εντολή, την οποία θα σεβαστεί και θα υπηρετήσει πιστά, να είστε βέβαιοι.

Οσο για τα περί αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής, που ακούγονται από διάφορους μετά τα αποτελέσματα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, να θυμίσουμε ότι η σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας διαφέρει από αυτήν των «πράσινων» συνέδρων. Ευτυχώς για την κοινωνία, δηλαδή.

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ του Αιγαίου, επί δεκαετίες, ζητάνε την κάλυψή τους με ελικόπτερα για τη μεταφορά αρρώστων και προκοπή δεν έχουν δει ακόμα. Στην Κρήτη, με το που ζήτησαν οι Αμερικανοί ελικοδρόμιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η βάση τους στη Σούδα σε περίπτωση βιοχημικού χτυπήματος, το έχουν σε χρόνο μηδέν.

Αυτό που δε μας εξηγούν οι κυβερνώντες, βέβαια, είναι το τι φταίνε οι κάτοικοι της περιοχής να ανησυχούν για τέτοια χτυπήματα, επειδή τους μπλέκουν σε μια υπόθεση, με την οποία δεν είχαν καμιά πρόθεση να μπερδευτούν.

ΠΡΕΠΕΙ να θεωρήσουμε, άραγε, ότι πλούτισε η ελληνική δημοσιογραφία με την παρουσία του Νίκου Ευαγγελάτου στο «Τέμπο» από χθες; Οπως διαπιστώσαμε, το «στιλ» των ειδήσεων ακολουθεί τις πάγιες τακτικές. Φτηνό κουτσομπολιό, «κιτρινίλα», υπερβολές και όλα τα σχετικά.

Εκτος αν η διάρρηξη στο σπίτι του Ιβιτς και της Πετρουλάκη, σε συνδυασμό με τις προσωπικές υποθέσεις της Βάνας Μπάρμπα, είναι η ενημέρωση που χρειάζεται ο Ελληνας πολίτης, ιδίως αυτόν τον καιρό.

Μάλιστα, τη Βάνα Μπάρμπα την είδαμε να είναι ταυτοχρόνως σε ζωντανή σύνδεση και με το «Τέμπο» και με τον «Αλφα» χτες και μάλιστα με διαφορετικό χτένισμα και σε διαφορετικό τόπο.


Γρηγοριάδης Κώστας

Να θεωρήσουμε ότι εκτός από τα όρια της αξιοπρέπειας ο ...ευγενής ανταγωνισμός των καναλιών κατάφερε να ξεπεράσει και τα όρια της Φυσικής; Πιθανόν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ