Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κανάλι ισχυρίζεται πως έχει λίστα στόχων των Ταλιμπάν

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

«Μία λύση πρέπει να βρεθεί γι' αυτούς που ζουν στο εξωτερικό. Εχετε το "ελευθέρας" να αποφασίσετε τι θα πράξετε γι' αυτούς».

Με αυτά περίπου τα λόγια φέρεται να δίνεται η εντολή προς τους επίσημους εκπροσώπους των Ταλιμπάν που διαβιούν στο εξωτερικό, ώστε να εξολοθρεύσουν τους αντιπάλους του καθεστώτος, σύμφωνα με χτεσινή εκπομπή του γερμανικού κρατικού καναλιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ARD - που ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή του τον κατάλογο που έχει εκπονηθεί παρανόμως από την ηγεσία των Ταλιμπάν - η λίστα περιέχει 106 ονόματα ανθρώπων που τους αντιπολιτεύονται και που θα πρέπει να πεθάνουν. Ο κατάλογος φέρει την υπογραφή του ανώτατου ηγέτη των Ταλιμπάν του μουλά Ομάρ, συντάχθηκε στις 21 Ιουλίου, ενώ εμπεριέχει και το όνομα του πρώην βασιλιά του Αφγανιστάν, Ζάχερ Σαχ, δίπλα στο οποίο, όπως και σε πολλά άλλα ονόματα, γράφεται στα αγγλικά «να δολοφονηθεί», σύμφωνα με το διευθυντή του προγράμματος. Ολος ο κατάλογος πάντως είναι γραμμένος στην τοπική γλώσσα παστούν, με εξαίρεση την εισαγωγή που αναφέρεται στα παστούν, αλλά επίσης και στα αγγλικά.

Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται ονόματα Δυτικών ηγετών, σύμφωνα με το ARD, ενώ η γερμανική αστυνομία έλαβε ένα αντίγραφο του καταλόγου για να εξετάσει την αυθεντικότητά του, καθώς και τις ταυτότητες τεσσάρων εκπροσώπων των Ταλιμπάν που τώρα έχουν κρατήσει αποστάσεις από το καθεστώς της Καμπούλ και ζουν στη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ