Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Ξαναρχίζει η συζήτηση για το δημοψήφισμα

ΣΚΟΠΙΑ.-

Επαναλαμβανόταν χτες βράδυ η συζήτηση για το αν το θέμα των Συνταγματικών Τροποποιήσεων στη Βουλή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα, ενώ στα Σκόπια επέστρεφε ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Τζέιμς Πέρντιου για να πιέσει προκειμένου να αποφευχθεί ακριβώς αυτό.

Ο Πέρντιου συναντήθηκε με τον Αλβανό πολιτικό Αρμπεν Τζαφέρι και στη συνέχεια με σλαβομακεδόνες πολιτικούς - η σειρά έχει σημασία... - τους οποίους προσπαθούσε να πείσει να «προχωρήσουν» την «ειρηνευτική διαδικασία» περνώντας από το Κοινοβούλιο τις τροποποιήσεις που είχαν συμφωνηθεί στην Οχρίδα.

Την ίδια ώρα στο Βορρά της χώρας επαναλαμβάνονταν τα πυρά από αντάρτες του (κατά το ΝΑΤΟ αυτοδιαλυμένου και αφοπλισμένου...) Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού, ενώ νωρίς τη Δευτέρα σε κεντρικό δρόμο της Δυτικής ΠΓΔΜ εξερράγη βομβίδα που είχαν εκτοξεύσει οι αντάρτες.

Πάντως, το θέμα των συνταγματικών τροποποιήσεων κυριαρχούσε. Οπως σημείωνε το Γερμανικό Πρακτορείο, οι ηγέτες της αλβανικής κοινότητας προειδοποίησαν και πάλι πως αν αποφασιστεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, θα απαντήσουν με δικό τους δημοψήφισμα, με το ερώτημα της αυτονόμησης των περιοχών όπου κυριαρχεί το αλβανικό στοιχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ