Παρασκευή 25 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα περιοδική έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Από το Σάββατο 26 Μάη θα είναι ανοιχτή για το κοινό η περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» αποτελεί το τελευταίο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας που σχεδιάστηκε για να τιμήσει την 150ή επέτειο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η τριλογία άνοιξε το 2015 με την έκθεση «Ενα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια... Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος - 19ος αιώνας» και συνεχίστηκε με τις «Οδύσσειες».

Η έκθεση αναδεικνύει τις διαφορετικές εκφράσεις αισθητικής σε ετερογενή κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αξιοποιώντας το εξαιρετικά ευρύ χρονολογικό φάσμα που καλύπτουν οι συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. 340 αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του, σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στο χρόνο γεμάτο αισθητικές απολαύσεις.

Οσον αφορά την αναφορά που υπάρχει στο δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνεργασία με μεγάλη επώνυμη εταιρεία καλλυντικών και τη δημιουργία αρωμάτων εμπνευσμένων «από πληροφορίες που μεταφέρουν οι αρχαίες πηγές», είναι ένα ακόμη δείγμα της αντιμετώπισης της πολιτιστικής κληρονομιάς ως αντικειμένου εμπορικής εκμετάλλευσης. Μάλλον αυτή είναι η «Πολιτιστική Ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται το υπουργείο Πολιτισμού...

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα: 1 μ.μ. - 8 μ.μ., Τρίτη - Κυριακή: 8 π.μ. - 8 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ