Κυριακή 21 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β` ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι στα... νταμάρια

Να πανηγυρίσουν για άλλη μια φορά θέλουν σήμερα οι Βυρωνιώτες κόντρα στον Πανηλειακό

Sportidea

Να πανηγυρίσουν για άλλη μια φορά θέλουν σήμερα οι Βυρωνιώτες κόντρα στον Πανηλειακό
Με το ντέρμπι στο Βύρωνα να κεντρίζει το ενδιαφέρον μεταξύ των άλλων αγώνων, συνεχίζεται σήμερα η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής. O Αθηναϊκός υποδέχεται τον Πανηλειακό, δυο ομάδες που έχουν κοινό στόχο την επιστροφή τους στα... μεγάλα σαλόνια της Α` Κατηγορίας.

Οι «λόρδοι», μετά την ήττα με 5-2 από την Προοδευτική στον Κορυδαλλό, χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη στην έδρα τους, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Οταν όμως οι αντίπαλοί τους είναι μια ομάδα που μόλις έχει υποβιβαστεί στην Κατηγορία και κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, τα πράγματα σοβαρεύουν ακόμα περισσότερο. Οι γηπεδούχοι όμως βλέπουν μπροστά και ευελπιστούν ότι η ομάδα τους είναι σε θέση να πάρει τους τρεις βαθμούς και να φτάσει τις πρώτες θέσεις. Στην αντίπερα όχθη, η νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου, σαφώς έχει δώσει άλλο αέρα στον Πανηλειακό, που θέλει μια παρόμοια επιτυχία ακόμα, αυτή τη φορά στα... νταμάρια, και σε περίπτωση που συμβεί, τότε η ομάδα του Πύργου πιστοποιεί το καλό ξεκίνημα και βρίσκεται στην πρώτες θέσεις.

Στην Καλαμάτα, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Προοδευτική. Το κακό ξεκίνημα της «Μαύρης Θύελλας» έχει σημάνει συναγερμό στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, που ψάχνει να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να αναρριχηθεί ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία. Τα προβλήματα όμως παραμένουν στην ομάδα, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Γιώργου Μπένου. Από την άλλη, η Προοδευτική, μετά τη νίκη επί του Αθηναϊκού, θέλει ακόμα μια επιτυχία, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα. Αλλωστε, η ομάδα του Πύργου έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, αρκεί να προσπαθήσει, κάτι που φαίνεται πως κάνει φέτος, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που δεν εκμεταλλεύτηκε αρκετές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Στην Καλαμαριά, ο τοπικός Απόλλωνας αντιμετωπίζει τον Αγιο Νικόλαο. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει ψηλά στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενοι και το πρόβλημα της ομάδας του Αγ. Νικολάου που έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αλλαγής προπονητή. Οι Κρητικοί, λοιπόν, μετά τη λύση της συνεργασίας τους με τον Κώστα Μαυρίδη, θέλουν να πάρουν τουλάχιστον ένα βαθμό στη συμπρωτεύουσα απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Α` Εθνική. Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει αρκετά δύσκολο, αλλά μπάλα είναι και γυρίζει...

Δύσκολο αναμένεται να είναι το έργο του Ολυμπιακού Βόλου απέναντι στον Απόλλωνα. Οι Βολιώτες αναμένεται να μην έχουν ακόμα στο μυαλό τους την ήττα από τον Πανηλειακό την περασμένη αγωνιστική, κάτι που λογικά θα τους βοηθήσει ώστε να φτάσουν σε μια νίκη απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Στο στρατόπεδο των Απολλωνιστών, η εκτός έδρας επικράτηση θεωρείται απαραίτητη, καθώς οι τρεις βαθμοί δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια ομάδα που επιθυμεί να βρεθεί εκεί που ήταν αρκετά χρόνια στο παρελθόν. Τα προβλήματα όμως δε λείπουν, καθώς από τη μία η εμφάνιση των παικτών στον αγώνα της περασμένης Κυριακής απέναντι στον ΠΑΣ δεν ήταν η καλύτερη και από την άλλη, η στάση των φιλάθλων του συλλόγου δείχνει πως οι σχέσεις τους με την ομάδα είναι τεταμένες.

Τέλος, ο Πατραϊκός φιλοξενεί τον Παναιγιάλειο. Οι Πατρινοί θέλουν τους τρεις βαθμούς προκειμένου να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να ανεβούν ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η ισοπαλία που απέσπασαν εκτός έδρας είναι κάτι σημαντικό, όμως τα σπουδαία και τα πιο βασικά είναι μέσα στην έδρα τους, κάτι που φαίνεται πως το έχουν καταλάβει. Οι Αιγιώτες όμως, που δε βρίσκονται μακριά τους στην κατάταξη, αναζητούν και αυτοί τους βαθμούς και φαίνεται, μετά την επιτυχία τους επί της Χαλκηδόνας, πως έχουν το κουράγιο να κάνουν κάτι παρόμοιο και εκτός έδρας.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 16.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ