Κυριακή 21 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Αίνιγμα» τα προγνωστικά

Την τέταρτη νίκη επιδιώκει σήμερα στην Καισαριανή η ΑΕΚ

Sportidea

Την τέταρτη νίκη επιδιώκει σήμερα στην Καισαριανή η ΑΕΚ
«Αινιγματική» και αμφίρροπη ως προς την εξέλιξή της αλλά και το αγωνιστικό της «προφίλ», χαρακτηρίζεται από πολλούς η σημερινή ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας.

Τα θλιβερά επεισόδια της περασμένης αγωνιστικής όχι μόνο στιγμάτισαν τους αγώνες και έκλεψαν την παράσταση συγκριτικά με το αγωνιστικό μέρος, αλλά παράλληλα άφησαν πίσω μια πικρή γεύση σ' όλους όσοι αναζήτησαν κάποιες ευχάριστες στιγμές στα γήπεδα της χώρας.

Αυτό, όμως, είχε και ως αποτέλεσμα να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα αγωνιστικά συμπεράσματα. Αυτά δηλαδή που με το «πέσιμο» της αυλαίας της 3ης αγωνιστικής, φανερώνουν ότι ακόμα τα πράγματα είναι στην αρχή για τις περισσότερες ομάδες και ότι οι 6 ισοπαλίες μεταξύ των 7 παιχνιδιών που πραγματοποιήθηκαν δεν ήταν μόνο θέμα... τύχης. Αλλωστε, όπως, μέχρι στιγμής, «κυλάει» το πρωτάθλημα, η διαπίστωση είναι ότι θεωρητικά μεγάλοι της κατηγορίας μπορεί να «στραβοπατήσουν» περισσότερο εύκολα απ' ό,τι την προηγούμενη χρονιά και ότι οι «μικρομεσαίοι» της Α' Εθνικής δείχνουν ικανοί να φέρουν (αναπάντεχα) τα πάνω - κάτω. Γι' αυτούς τους λόγους, το σημερινό κυρίως... πιάτο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κρύβει «παγίδες», ενώ είναι δύσκολο κάποιος να κάνει προγνωστικά. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις αναμετρήσεις που σήμερα θα τραβήξουν την προσοχή των φίλων του ποδοσφαίρου.

Δύσκολο έργο έχουν ο Ανρί Μισέλ και οι παίκτες του Αρη κόντρα στην Ξάνθη

Sportidea

Δύσκολο έργο έχουν ο Ανρί Μισέλ και οι παίκτες του Αρη κόντρα στην Ξάνθη
Από τα πέντε παιχνίδια που διεξάγονται, τα περισσότερα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρώσει η «μάχη» της «Τούμπας» μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου (17.45, ΑΛΦΑ). Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, που την περασμένη αγωνιστική έγινε αυτόπτης μάρτυρας θλιβερών επεισοδίων στο «σπίτι» του, καλείται σήμερα να δείξει ότι έχει επουλώσει τις «πληγές» που του δημιούργησαν οι άσχημες καταστάσεις (εντός και εκτός γηπέδου) και να τα «δώσει όλα» για τους τρεις πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συνέστησε προσοχή και όπως επισήμανε και πριν από το παιχνίδι με την Πρίμπραμ, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Οσον αφορά στους «κυανέρυθρους» πάνω κάτω έχουν τις ίδιες επιθυμίες με τους σημερινούς τους αντιπάλους, αφού και αυτοί την προηγούμενη αγωνιστική έγιναν μάρτυρες επεισοδίων. Σκοπός τους είναι να επαναφέρουν το μυαλό τους στην... πραγματικότητα και να προσπαθήσουν, μέσα σε μια δύσκολη έδρα, να πάρουν την πρώτη τους νίκη.

Εκτός όμως από την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, άλλη μια δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την κόντρα της Κρήτης μεταξύ του ΟΦΗ και του Ακράτητου (16.00). Την 3η αγωνιστική, οι Κρητικοί κατάφεραν να μη φύγουν ηττημένοι από την «καυτή» έδρα του Πανιωνίου, με αποτέλεσμα το ηθικό τους να ανέβει και σήμερα να δείχνουν έτοιμοι να παραταχθούν με πείσμα και δύναμη προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Εξάλλου, ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιάννης Σαμαράς τη βδομάδα που μας πέρασε προσπάθησε να «μπαλώσει» τα κενά που δημιούργησαν οι τραυματισμοί και απ' ό,τι φαίνεται τα έχει καταφέρει. Από την πλευρά του ο Ακράτητος νιώθει ικανοποιημένος από το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό και στόχος του είναι να επαναλάβει και στο «Θ. Βαρδινογιάννης» την εμφάνιση που είχε στον αγώνα των Ανω Λιοσίων.

Κόντρα στον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να «ρεφάρει» την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό

Sportidea

Κόντρα στον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να «ρεφάρει» την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό
Ο Ηρακλής υποδέχεται το Αιγάλεω (20.00), σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι θέλουν να επανέλθουν στο νικηφόρο δρόμο μετά το «στραβοπάτημα» της περασμένης αγωνιστικής. Στον αγώνα με τον Ιωνικό ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε παραδεχτεί ότι η ομάδα του δίκαια δεν πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς και ο ίδιος κατάλαβε ότι η εικόνα της ομάδας του δεν είναι η ιδανική. Παρ' όλα αυτά η αισιοδοξία δε λείπει από τοι στρατόπεδο του «γηραιού» και μάλιστα, μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του Στολτίδη, έγινε μεγαλύτερη. Οσον αφορά στην περίπτωση του Σαπουντζή ακόμα παραμένει «ερωτηματικό» αν ο Ελληνας τεχνικός θα τον χρησιμοποιήσει στο σημερινό παιχνίδι. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι παίχτες του Αιγάλεω φαίνονται ψύχραιμοι ενόψει της «μάχης» στο «Καυτατζόγλειο», έστω και αν βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας. Μία από τις βασικότερες «πηγές» της αισιοδοξίας τους είναι η ισοπαλία που απέσπασαν την περασμένη Κυριακή από τον Αρη. Οσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό της αθηναϊκής ομάδας τα πράγματα είναι ευχάριστα για την τεχνική ηγεσία.

Στο μεταξύ για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα θα παλέψει σήμερα η ΑΕΚ κόντρα στον Εθνικό Αστέρα (Καισαριανή, 16.00). Η «Ενωση» αν και καλείται να αντιμετωπίσει μια απρόβλεπτη ομάδα σε μια δύσκολη έδρα, δε δείχνει διατεθειμένη να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό της, αφού οι ισορροπίες στην κορυφή είναι «λεπτές». Πάντως, το έργο της δεν αναμένεται να είναι και τόσο εύκολο αφού από τη μια οι «κιτρινόμαυροι» είναι κουρασμένοι από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και από την άλλη οι Καισαριανιώτες έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο και να εκμεταλλευτούν όσο μπορούν τον παράγοντα έδρα. Ετσι από την πλευρά του ο Εθνικός Αστέρας θα αναζητήσει σήμερα τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα ή έστω την ισοπαλία προκειμένου να μην βρεθεί πίσω στους βαθμολογικούς του στόχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Καισαριανιώτες είναι αρκετά ικανοποιημένοι από την εμφάνιση τους στην Πάτρα και δη του Κιούρκου, ο οποίος κόντρα στην Παναχαϊκή απέκρουσε πέναλτι. Οσον αφορά στη συμμετοχή του Εντουσέι, αυτή κρίνεται αμφίβολη.

Οπως στην αναμέτρηση της Καισαριανής έτσι και στη «μάχη» του Χαριλάου μεταξύ του Αρη και της Ξάνθης (16.00), όλα είναι πιθανά. Οι Θεσσαλονικείς μέχρι στιγμής έχουν μια καλή πορεία στη διοργάνωση (με εξαίρεση την εμφάνισή τους στην 3η αγωνιστική) και ευελπιστούν σήμερα να τη διατηρήσουν, ενώ αντίθετα οι «ακρίτες» δε δείχνουν ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα εικόνα τους και σκοπός τους είναι να επιστρέψουν στις νίκες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (17.45 ΑΛΦΑ), ΟΦΗ - Ακράτητος (16.00), Ηρακλής - Αιγάλεω (20.00 ΑΛΦΑ), Εθνικός Αστέρας - ΑΕΚ (16.00), Αρης - Σκόντα Ξάνθη (16.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ