Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παρελθοντικά

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ αυτό και πολύ μας άρεσε: Συναντήθηκαν ο Χριστόδουλος και ο Χόμεγκερ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και ο δεύτερος ζήτησε λέει συγνώμη για τη Σταυροφορία του 1204 και τη λεηλασία της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους!

Αυτό οπωσδήποτε ανοίγει έναν πολύ σοβαρό διάλογο και πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να παρέμβει το Ελληνικό Κράτος και να εκτελέσει και αυτό το χρέος του. Να ζητήσει, δηλαδή, συγνώμη για την εκστρατεία των Αθηνών στη Σικελία, τις εκστρατείες του Αλέξανδρου της Μακεδονίας και ιδιαίτερα για τον Τρωικό Πόλεμο!

Μάλιστα, ίσως πρέπει να δούμε στα σοβαρά το ζήτημα της παραπομπής σε διεθνές δικαστήριο του θέματος της χρήσης του Δούρειου Ιππου ως μορφής ανορθόδοξου πολέμου, που οπωσδήποτε δεν είναι συμβατό με τη συνθήκη της Γενεύης.

Πόσο σοβαρά είναι όλα αυτά; Οσο σοβαρή είναι και η προσπάθεια να μας πείσουν ότι οι διαφορές ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία ανάγονται... στο 1204 και όχι στα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούνται εκατέρωθεν.

ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝείναι δυνατόν να έχουμε σοβαρότατες πληθωριστικές πιέσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης τώρα που το ΕΥΡΩ υποτιμάται έναντι του δολαρίου; Κι εμείς γιατί νομίζαμε, βρε παιδί μου, - όπως μας έλεγαν οι Ευρωπαίοι και ο Σημίτης - πως η υπαγωγή στο ΕΥΡΩ σημαίνει οικονομική σταθερότητα;

Και, για μαντέψτε τώρα, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στις σχέσεις των δυο νομισμάτων στην παγκοσμιοποιημένη αγορά, ποιος θα την πληρώσει τη νύφη; Μήπως οι γερμανικές, οι βρετανικές και οι γαλλικές πολυεθνικές; Οχι, βέβαια!

Ετσι, για να σχηματίσετε μια καλή ιδέα, σκεφτείτε απλά τα τελευταία 20 χρόνια, επί παραδείγματι, ποιος πληρώνει τόσο τον υψηλό πληθωρισμό όταν υπήρχε, όσο και τις προσπάθειες για την πτώση του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ