Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη εκδήλωση για τις εξελίξεις στο λιμάνι και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το πρωί της περασμένης Κυριακής το Πανεπιστήμιο Πειραιά, για να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΤΟ Πειραιά και Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά και οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους - Η πρόταση του ΚΚΕ η μόνη απάντηση προς όφελος του λαού».

Από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν, τον πρώτο λόγο, όπως ήταν αναμενόμενο, είχαν αυτοί που δουλεύουν σε κλάδους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Μεταφορών (ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, τουρισμό κ.ά.), εργατικές - λαϊκές οικογένειες από τους δήμους που συνορεύουν με το λιμάνι, ενώ μαζικό ήταν το «παρών» συνταξιούχων, νεολαίων, αλλά και αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών που σχετίζονται με το λιμάνι.

Στην εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στις «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ», μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πρόσφατο μαχητικό απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών του ΣΕΜΠΟ Πειραιά. Ανέδειξε την ιδιαίτερη σημασία αυτού του αγώνα στις σημερινές συνθήκες, αφού «φώτισε αυτό που θέλει πάση θυσία να κρύψει η αστική τάξη. Δηλαδή ότι δεν ωφελούνται όλοι από την καπιταλιστική ανάπτυξη». Στάθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στον Πειραιά, αναδεικνύοντας ότι η μεγάλη αύξηση των κερδών των ομίλων πάει μαζί με την επιδείνωση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. «Το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί, δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκό ούτε στη φάση της κρίσης ούτε στην περίοδο της ανάπτυξης», υπογράμμισε το μέλος του ΠΓ, προσθέτοντας πως μόνο όταν πάρει η εργατική τάξη το τιμόνι της εξουσίας και κοινωνικοποιήσει τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, «μόνο τότε ο Πειραιάς και όλα τα λιμάνια της χώρας, τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί θα μπορούν να σχεδιάζονται, να λειτουργούν, να επεκτείνονται με κριτήριο την ευημερία της κοινωνίας».

Ο Μ. Παπαδόπουλος
Ο Μ. Παπαδόπουλος
Την εκδήλωση άνοιξε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και ο Νάσος Φράγκος, μέλος του ΤΣ Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ.

  • Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Μ. Παπαδόπουλου και από τους χαιρετισμούς θα δημοσιευτούν σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσια ανταλλαγή αγωνιστικής πείρας των λιμενεργατών (2022-11-18 00:00:00.0)
Εκδήλωση με θέμα «Εργαζόμενοι στα λιμάνια ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» (2022-11-08 00:00:00.0)
Σήμερα η ημερίδα για τον αστικό σχεδιασμό και την πρόταση του ΚΚΕ (2019-05-10 00:00:00.0)
Γλέντι με βραβεύσεις πρωτοπόρων Οργανώσεων στις μάχες του Κόμματος (2018-01-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-11-18 00:00:00.0)
Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ σταθερή δουλιά για τους λιμενεργάτες (2008-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ