Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλούσια και ζωντανή συζήτηση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής
Η μαζική συμμετοχή, η ζωντανή συζήτηση και ο πλούσιος προβληματισμός ήταν τα κεντρικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής την περασμένη Παρασκευή. Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση με θέμα «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου, ονειρέψου, πάλεψε για ολόκληρη ζωή!» ανήκει στο Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και πάρθηκε με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιούνη.

Ομιλήτρια ήταν η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών. Στηλίτευσε το σύνολο των απόψεων που κυριαρχούν στα ΜΜΕ και σε μερίδα επιστημόνων και πολιτικών της αστικής τάξης και οι οποίες, έχοντας ως ιδεολογική βάση τον αντιδιαλεκτικό υλισμό, προσεγγίζουν τη χρήση και την εξάρτηση με έναν μονοσήμαντο τρόπο, όπως η ιατρικοποίηση, ο βιολογισμός κ.λπ. Στη συνέχεια ανέδειξε τις θέσεις του Κόμματος μέσα από τη διαλεκτική υλιστική ανάλυση του φαινομένου της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες, δηλαδή ως ακραίο φαινόμενο κοινωνικής αποξένωσης που αντανακλά την καπιταλιστική εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

  • Ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, την Κυριακή 17 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών. Αναλυτικό ρεπορτάζ και από τις δύο εκδηλώσεις σε επόμενα φύλλα του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ