Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Η «Λευκή Βίβλος» του αίματος
Στόχος και ο ύπνος!

Από τα σχέδια καταστροφής, που εκπόνησαν οι ΝΑΤΟικοί, δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι μονάδες αναψυχής και τα ξενοδοχεία.

Στις 8 Απρίλη βομβαρδίζεται η κορυφή Τόρνικ στο βουνό Ζλάτιμπορ. Τα βλήματα πλήττουν και ένα Κέντρο Υγείας και Ψυχαγωγίας, ιδιοκτησία Ινστιτούτου Υγείας. Ενας πύραυλος χτυπά τη μονάδα αποκατάστασης για παιδιά (60 κλίνες) και την καταστρέφει ολοκληρωτικά. Καταστρέφεται και η ιατρική μονάδα που στεγαζόταν στο Κέντρο. Σκοτώνονται δυο εργάτες του Ινστιτούτου και ένας δασοκόμος.

Στις 13 Απρίλη, τέσσερα βλήματα χτυπούν ξενοδοχείο στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου στο βουνό Κοπαόνικ. Από τη φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκε ολόκληρο το ξενοδοχείο. Ενα άτομο τραυματίστηκε. Λόγο πριν την επίθεση με βλήματα, περισσότερες από εκατό βόμβες διασποράς έπεσαν μπροστά από το ξενοδοχείο. Αλλο ένα ξενοδοχείο, σε κοντινή απόσταση, υπέστη ζημιές.

Στις προαναφερόμενες επιθέσεις, παραδόθηκαν στις φλόγες και τμήματα δασών, γύρω από τα ξενοδοχεία.

Βέβαια, η πιο γνωστή περίπτωση είναι του ξενοδοχείου «Jugoslavija», στο Νέο Βελιγράδι. Στις 7 και 8 Μάη, χτυπήθηκε από πολλούς πυραύλους, που κατεδάφισαν το κεντρικό τμήμα του κτιρίου, προκάλεσαν πυρκαγιά και σημαντικές ζημιές. Ενας πρόσφυγας που διέμενε στο ξενοδοχείο σκοτώθηκε. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους ένα παιδί δέκα χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ