Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζονται τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στο ΤΕΙ Αθήνας, το Σάββατο, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Από το ΤΕΙ της Αθήνας θα περάσει το Φεστιβάλ το Σάββατο 23 Ιούνη, που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του ανά την Ελλάδα με σύνθημα: «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! ...Σίγουρος δρόμος... 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ ...τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...».

Στο Φεστιβάλ της Περιφερειακής Οργάνωσης ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ θα μιλήσει, στις 21.00, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.30 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα. Μετά την ομιλία Stand up Comedy με τον Χρ. Ζαραλίκο. Συναυλία με τους «Gadjo Dilo». Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης: Εκθεση αφιερωμένη στην πορεία του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα και τη συμβολή της ΚΝΕ, στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, χώροι για σκάκι, γκράφιτι κ.ά.

Επίσης, στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής δραστηριότητας στην Αττική, οι Οργανώσεις Αγίου Στεφάνου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση αύριο, Παρασκευή στις 19.30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Σε άλλες πόλεις

Αύριο, Παρασκευή, γίνεται το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στις 20.00, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και περιλαμβάνει: Εκθεση με θέμα «Στιγμές από την 50χρονη ιστορία και δράση της ΚΝΕ». Συζήτηση με θέμα: «Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ χτίζουμε ριζοσπαστικό μαζικό και μαχητικό φοιτητικό κίνημα που δεν το βάζουν στο χέρι - Η ευθύνη των μελών της ΚΝΕ και των φίλων της στην υπόθεση της ανασύνταξης του φοιτητικού κινήματος». Παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Γιάννη Μαύρου.

Φοιτητικά Φεστιβάλ γίνονται τις επόμενες μέρες και στην Κρήτη. Αύριο, Παρασκευή, γίνεται στο Ενετικό Λιμάνι στο Ρέθυμνο, με: Χώρο αφιερωμένο στη δράση που ανέπτυξε η ΟΒ Παιδαγωγικού σε σχέση με τα ζητήματα διαπάλης στα πανεπιστημιακά Παιδαγωγικά Τμήματα. Ομιλία από τον Νίκο Αποστολίδη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Συναυλία με το συγκρότημα από το ΤΕΙ Ρεθύμνου. Συναυλία με τον Ψαραντώνη.

Αντίστοιχα, το Σάββατο 23 Ιούνη, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, με: Βιντεοπροβολή και συζήτηση με θέμα «Μουντιάλ 2018... Κορυφαίο αθλητικό γεγονός στη σκιά της εμπορευματοποίησης και των ανταγωνισμών». Βιντεοπροβολή - αφιέρωμα στα 27 χρόνια του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Ομιλία από την Σταυρούλα Φουντά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Συναυλία με νεανικό συγκρότημα. Συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη.

Και στα δύο Φεστιβάλ της Κρήτης θα λειτουργούν επίσης: Εκθεση με θέμα «200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ. Χωρίς πρωτοπόρα θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει πρωτοπόρα δράση». Χώρος ενάντια στα ναρκωτικά κ.ά.

Το Σάββατο 23 Ιούνη γίνεται Φοιτητικό Φεστιβάλ και στην Ξάνθη, από τις 20.30, στο χώρο των ΠΡΟΚΑΤ. Περιλαμβάνει: Εκθεση για την αντιιμπεριαλιστική δράση της ΚΝΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Παρουσίαση της ομάδας κρουστών της ΦΕΞ: «bb5 percussion system». Επίδειξη αυτοάμυνας από τον αθλητικό σύλλογο πυγμαχίας «Α. Μπαντάκ». Ομιλία από τον Νικόλα Καλομοίρη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Ξάνθης της ΚΝΕ. Θρακιώτικο γλέντι με τους Αλέξανδρο Παπουτσή (θρακιώτικη λύρα - τραγούδι), Στέλιο Μαρκάκη (γκάιντα - τραγούδι), Γιάννη Κουμή (καβάλι - τραγούδι), Δημήτρη Γεωργιάδη (νταούλι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ