Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΦΩΤΟ

Τη Δευτέρα 18/6/2018 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ Απ. ΨΗΜΜΕΝΟΣ και κηδεύτηκε την επομένη στην Καρδίτσα.

Γεννήθηκε το 1932 στην Καρδίτσα. Το 1943, στη διάρκεια της οκτάμηνης ελευθερίας που έζησε η πόλη, οργανώθηκε στην οργάνωση των Αετόπουλων. Από τότε έως την τελευταία μέρα της ζωής του αγωνίστηκε δραστήρια για τους σκοπούς του αγώνα. Τολμηρός, αψηφώντας κινδύνους, εκπλήρωνε κάθε αποστολή που αναλάμβανε. Οταν στην Καρδίτσα εγκαταστάθηκαν οι Γερμανοί (Οκτώβρης 1943), διακινούσε προκηρύξεις της ΕΑΜικής Αντίστασης και πολλές τις τοιχοκολλούσε με κόλλα από αλεύρι σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Στις αρχές του 1944 έβγαλε οπλισμό από την Καρδίτσα περνώντας μπροστά από μπλόκο Γερμανών. Στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, σύνδεσμος - οδηγός, συνόδευσε συντρόφους που κατατάχτηκαν στον ΔΣΕ. Το καλοκαίρι του 1948, ύστερα από προδοσία, συνελήφθη, βασανίστηκε στην Ασφάλεια. Κράτησε το στόμα του κλειστό.

Το 1951 αποφυλακίστηκε. Το 1953, υπηρετώντας τη θητεία του, στάλθηκε στη Μακρόνησο. Μετά την αποστράτευσή του, αγωνίστηκε σκληρά για την επιβίωση της οικογένειας, που δέχθηκε ποικίλα χτυπήματα από το κράτος και παρακράτος.

Πάντα ήταν παρών στις αγωνιστικές εκδηλώσεις. Μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο ΚΚΕ και έως την τελευταία του πνοή, αταλάντευτα, κράτησε ψηλά τη σημαία του και τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Υμηττού, και 50 ευρώ στο Παράρτημα Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ο αδερφός του Τάκης Ψημμένος και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια που λείπει από κοντά μας ο σύντροφος ΜΗΤΣΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Στη μνήμη του η γυναίκα του Βούλα προσφέρει στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Αγίου Δημητρίου.

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ (φωτ.), του πατέρα μου ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ, της μάνας μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ, της αδελφής μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ - ΚΟΡΡΕ, του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ - ήταν όλοι φίλοι, οπαδοί του ΚΚΕ, αγωνιστές - προσφέρω στο κόμμα μας το ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του 100 ευρώ.

Αρτεμη Χατζησπύρου - Μπλάνα


ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ