Σάββατο 23 Ιούνη 2018 - Κυριακή 24 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Ερωτήσεις του ΚΚΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα αναδεικνύει και με τις Ερωτήσεις που καταθέτει αυτήν την περίοδο στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε Ερώτηση σχετικά με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται σε πολεμική διαθεσιμότητα, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, οι αποδοχές τους προσαυξήθηκαν με το νόμο 4254/2014, από την 1η Απρίλη 2014.

Ωστόσο, για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που βρίσκεται σε μόνιμη διαθεσιμότητα και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, λόγω τραυματισμού του ή προβλημάτων υγείας, ένεκα της υπηρεσίας, η κυβέρνηση δεν τους έχει χορηγήσει τις σχετικές προσαυξήσεις.

Το ΚΚΕ κατέθεσε την παραπάνω Ερώτηση και ζητάει από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στη διάκριση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο κατηγορίες του προσωπικού, με το ίδιο ποσοστό αναπηρίας, άνω του 80%, με διαφορετική όμως αντιμετώπιση στο ζήτημα των αποδοχών.

Επίσης, κατέθεσε και δεύτερη Ερώτηση προς την κυβέρνηση, σχετικά με την εκχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Λάρισας, για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων από τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ, με την Ερώτηση αυτή, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, σχετικά με την εκχώρηση άλλης μιας στρατιωτικής βάσης, την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων, ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες. Τα αεροσκάφη, μετά την απογείωσή τους, πραγματοποιούν κατασκοπευτικές πτήσεις σε χώρες της Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου, στη Μαύρη Θάλασσα και σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία. Ο χειρισμός τους γίνεται μέσω δορυφόρου από χειριστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση με αυτές τις αποφάσεις εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για επεμβάσεις και πολεμικές επιχειρήσεις, ενάντια σε άλλους λαούς. Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα κάθε δραστηριότητα προς όφελος των ΗΠΑ από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ