Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Στο στόχαστρο οι λαοί
Καμία ανοχή στον ιμπεριαλισμό

Οι βόμβες από τα αεροπλάνα των Αγγλο-Αμερικανών ιμπεριαλιστών πέφτουν στο έδαφος του Αφγανιστάν, «οργώνουν» τη γη του με όλες τις συνέπειες. Η κυβέρνηση επιχαίρει και -διά στόματος του πρωθυπουργού- δηλώνει: «Η απάντηση των ΗΠΑ ήταν αναπόφευκτη. Οσοι σκότωσαν χιλιάδες αθώους πολίτες οφείλουν να λογοδοτήσουν»! Ο πρωθυπουργικός κυνισμός ολοκληρώνεται με το ευχολόγιο: «Ελπίζω να μην υπάρχουν ή να υπάρχουν ελάχιστα θύματα στον άμαχο πληθυσμό».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από κοντά -μην τυχόν και χάσει κανένα πόντο από την εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας- δηλώνει «παρών»: Σε επαφή με την κυβέρνηση βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ίδιου κόμματος δήλωσε: «Είμαστε αλληλέγγυοι στην κοινή προσπάθεια για την οριστική εξάλειψη της τρομοκρατίας. Ο αγώνας για το ξερίζωμά της θα είναι αποτελεσματικός, αν με την αποφασιστικότητα συνυπάρξουν η σύνεση και η λογική. Και αν μεταξύ των άλλων διασφαλιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η ακεραιότητα των αμάχων»!

Ο δικομματισμός σε αγαστή σύμπνοια (!) προτού καν κατακάτσει ο κουρνιαχτός από το σκυλοκαβγά για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Ετσι είναι, «βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε το βουνό», όπως λέει και η λαϊκή παροιμία.

Ο ΣΥΝ από τη σκοπιά του: ανακοίνωσε αντιπολεμική διαδήλωση - Δευτέρα 8/10 στην Αθήνα - με σύνθημα «Ο πόλεμος δεν είναι λύση». Η καταδίκη του πολέμου σημαίνει εναντίωση στον πόλεμο. Δεν μπορεί να είσαι με τους λαούς και ταυτόχρονα με τους σφαγείς του, που φοράνε σήμερα τη λεοντή του κυνηγού των «τρομοκρατών». Η συνέχεια θα δείξει και θα αποδείξει την αλήθεια για το ΣΥΝ. Κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την «τρομοκρατία». Αλλωστε οι αρχιτρομοκράτες Μπους, Μπλερ κλπ., το είπαν απερίφραστα: «μετράμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας». Ο ΣΥΝ δεν μπορεί να μη διαλέξει, φίλος με τους ΜΠΟΥΣ - ΜΠΛΕΡ και ΣΙΑ ή φίλος με τους λαούς; Μέση λύση δεν υπάρχει!

Ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του λαού του Αφγανιστάν είναι πραγματικότητα εδώ και κάμποσες μέρες. Η έναρξη των βομβαρδισμών δεν είναι έναρξη του πολέμου, αλλά συνέχεια του πολέμου! Η ίδια η κατάσταση απαιτεί καθαρές κουβέντες και καταδίκη του πολέμου -στην πράξη- χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Οι τοποθετήσεις των δύο μονομάχων του δικομματισμού, δεν αφήνουν περιθώρια, μιλάνε καθαρά πως: είναι με τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Οι ευχές τους για τους άμαχους και τους αθώους είναι αισχρό και διάτρητο συνάμα προκάλυμμα της απροκάλυπτης σύνταξής τους με τους ιμπεριαλιστές. Πού και πότε στην ιστορία είδαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή από τη μεριά των ιμπεριαλιστών; Δεν τους είναι αρκετό άραγε το αίμα των χιλιάδων αθώων στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία; Δεν μπορούν να καμώνονται πως συντάσσονται με τους άσπιλους και αμόλυντους διώκτες της «τρομοκρατίας». Η ιστορία της ανθρωπότητας δεν ξεκίνησε στις 11 Σεπτέμβρη του 2001 στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον. Ο ιμπεριαλισμός στα χρόνια της ύπαρξής του, γεννοβόλησε πολέμους, επεμβάσεις, χούντες, πολιτικές δολοφονίες και τρομοκρατική δραστηριότητα όπου έφτανε το χέρι του. Η τρομοκρατία είναι γέννημα - θρέμμα του ιμπεριαλισμού. Οι φονιάδες των λαών ιμπεριαλιστές δε θέλουν και δεν μπορούν να στραφούν ενάντια στη γέννα τους. Η παρουσία τους στον πλανήτη -με πολέμους, επεμβάσεις κλπ- είναι συνώνυμη της τρομοκρατίας! Αυτοί τρομοκρατούν τους λαούς και όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται. Πατάνε στην απώλεια της ζωής των χιλιάδων αθώων θυμάτων του τρομοκρατικού πλήγματος στις ίδιες τις ΗΠΑ, για να επιβάλλουν διά πυρός και σιδήρου τη «νέα τάξη πραγμάτων» -βλέπε οικονομία της αγοράς και «δημοκρατία» τύπου ΗΠΑ - σε όλη τη Γη.

Η τοποθέτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, καθαρή και ξάστερη: Κάλεσμα ξεσηκωμού του ελληνικού λαού -ενάντια στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο- ώστε να δώσει «την πρέπουσα απάντηση καταδίκης του πολέμου και να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν τον άδικο πόλεμο».

Στις ώρες αυτές της φωτιάς δε χωράει καμία ολιγωρία και ταλάντευση. Η «τρομοκρατία» είναι το πρόσχημα της παγκόσμιας πλουτοκρατίας για την προώθηση των ταξικών της επιδιώξεων. Απαντάμε άμεσα με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεών μας για πλατιά συστράτευση λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο: Καμία ανοχή στον ιμπεριαλισμό, δράση ΤΩΡΑ ενάντια στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Οι είκοσι έξι μέρες που ακολούθησαν την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη έδειξαν -σ' όλο τον κόσμο- πως οι λαοί αντιστέκονται στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και στον ΠΟΛΕΜΟ. Στον τόπο τόσο οι κινητοποιήσεις όσο και δημοσκοπήσεις έκαναν φανερή την απόσταση ανάμεσα στην επίσημη θέση για ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, δηλαδή ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, και τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού: Αντίθεση με οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο και τον περιορισμό των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Κατά συνέπεια μπορούμε -παρά την ιδεολογική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό- να κινητοποιήσουμε ευρύτερες δυνάμεις, με βασικό άξονα την καταδίκη του πολέμου και την απαίτηση για σταμάτημα κάθε συμμετοχής της Ελλάδας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


Ανδριανός ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ