Σάββατο 23 Ιούνη 2018 - Κυριακή 24 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Με κινητοποιήσεις, συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες απαντούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία τόσο στον κίνδυνο απόλυσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επικουρικοί, μετά και την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όσο και στην προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει τον εμπαιγμό ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να κουκουλώσει την πολιτική διαιώνισης της «ευελιξίας» και της ανασφάλειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή 22/6 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, με παναττική στάση εργασίας όλων των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και πανελλαδική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και να μονιμοποιηθούν όλοι οι υγειονομικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ συνέχισε στη γραμμή της προκλητικότητας και του αποπροσανατολισμού. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε... «σόου που δεν θα περάσει» την αγωνία εκατοντάδων επικουρικών για το αν θα εξακολουθήσουν να έχουν δουλειά ή αν θα πληρώνονται! Για το μη ιατρικό επικουρικό προσωπικό, εξήγγειλε νέα κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση, που θα δώσει στους σημερινούς υπηρετούντες παράταση με ημερομηνία λήξης στις 30/5/2019, ώστε να υπογραφεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις, τις οποίες θα διεκδικήσουν με αυξημένη μοριοδότηση. Πρόκειται για τις ίδιες υποσχέσεις που έδινε η κυβέρνηση και στους συμβασιούχους των δήμων, μέχρι να προχωρήσει τελικά σε χιλιάδες απολύσεις. Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς, ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει 750 μόνιμες θέσεις, δηλαδή μόλις το 1/2 των επικουρικών γιατρών των οποίων η θητεία λήγει στις 31/12/2018. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στο ερώτημα πώς με τη ρύθμιση που εξαγγέλλει η κυβέρνηση θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών, από τη στιγμή που η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει τις συμβάσεις αυτοδίκαια άκυρες.

«Είναι μονόδρομος ο αγώνας μέχρι την οριστική δικαίωση για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της εργασιακής ομηρίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας», δήλωσε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου.

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται τα εξής:

Το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 25/6 στις 12 μ., στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Σε έκτακτη ΓΣ καλεί τη Δευτέρα και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, στις 2 μ.μ. Την Τρίτη 26/6 έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει την Τρίτη 26/6, στις 10 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας και στα Κέντρα Υγείας, συνολικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ