Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανόραμα ελληνικής συνθετικής δημιουργίας

Δεκατρείς συναυλίες στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει το χειμώνα η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), η οποία έχει στους κόλπους της το δυναμικό των Ελλήνων συνθετών της λόγιας μουσικής δημιουργίας. Προσπάθεια της ΕΕΜ, η ενημέρωση του κοινού για τα τεκταινόμενα στο διεθνή χώρο της σύγχρονης μουσικής και η προβολή των Ελλήνων συνθετών εντός και εκτός Ελλάδας. Με τα πενιχρά οικονομικά μέσα της και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Γκαίτε», την Ελληνοαμερικανική Ενωση και το Ωδείο «Φ. Νάκας», η Ενωση διοργανώνει σειρά συναυλιών με συμμετοχή του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής και του Συνόλου Νέας Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, ώστε ν' ακουστεί ο «λόγος» περισσότερων από πενήντα Ελλήνων συνθετών, πρωτοεμφανιζόμενων και καταξιωμένων.

Μεταξύ άλλων, θα γίνουν συναυλίες - αφιερώματα στον Σένμπεργκ (12/11), με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του, στον Ιάνη Ξενάκη (4/2/2002), η βραδιά «Διαγωνισμός Γ. Α. Παπαϊωάννου» (14/12), η συναυλία «Μουσική και Πολιτική» (19/3/2002) κ.ά.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης, Θόδωρος Αντωνίου, «η δραστηριότητά της εκφράστηκε και συνεχίζει να εκφράζεται με την οργάνωση συναυλιών, την ανάθεση έργων, την έκδοση CD, την πραγματοποίηση συνεδρίων κλπ. Με ιδιαίτερη φροντίδα περιβάλλει το έργο νέων πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων συνθετών, παρουσιάζοντας έργα τους, αλλά και δίνοντάς τους κίνητρα με παραγγελίες για σύνθεση έργων. Στα σχέδιά της είναι η έκδοση έργων Ελλήνων συνθετών και η 2η Εβδομάδα "Μουσική του Κόσμου". Και για τα δύο αυτά πολυδάπανα σχέδια η Ενωση βρίσκεται σε συνεννοήσεις για την εξεύρεση χορηγών, χωρίς τη σύμπραξη των οποίων η πραγματοποίηση των στόχων της είναι αδύνατη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ