Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΣΟΖΥΓΙΟ
Ξεπέρασε τα 11 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα

Ξεπέρασε τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το διάστημα Γενάρη - Σεπτέμβρη του προηγούμενου έτους. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα και τα οποία αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς και ιδιαίτερα στις μέρες μας περί ανάγκης ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των ελληνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, το εννιάμηνο Γενάρη - Σεπτέμβρη 1999:

  • Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου έφτασε το ποσό των 11.263,7 εκατ. δολάρια. Το ποσό αυτό, αν και εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (12.799,3 εκατ. δολ.), απεικονίζει ανάγλυφα την παραγωγική αποσάθρωση στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι εκάστοτε «γαλαζοπράσινες» κυβερνήσεις. Αποκαλυπτικό δείγμα γραφής της αναποτελεσματικότητας των πολιτικών μονόπλευρης λιτότητας που εφάρμοσαν με συνέπεια τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, είναι ο κατακλυσμός της εγχώριας αγοράς από εισαγόμενα προϊόντα.
  • Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, ανήλθε στο ποσό των 18.570,1 εκατ. δολ. έναντι 20.571,2 εκατ. δολ. κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα, δηλαδή παρουσίασε μείωση κατά 2.001,1 εκατ. δολ. ή 9,7%.
  • Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ανήλθε στο ποσό των 7.306,4 εκατ. δολ. έναντι 7.771,9 εκατ. δολ., παρουσιάζοντας μείωση κατά 465,5 εκατ. δολ. ή 6%.

Ας σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο τις εμπορευματικές συναλλαγές. Δε συμπεριλαμβάνονται δηλαδή σ' αυτά οι συναλλαγές υπηρεσιών και οι μη καταχωρημένες συναλλαγές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ