Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
27ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στις 6, 7 και 8 Ιούλη στην Πάτρα, με κατασκήνωση στον Αλισσό

Την Παρασκευή 6 Ιούλη η κεντρική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

«Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά!». Μ' αυτό το σύνθημα πραγματοποιείται το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 6, 7 και 8 Ιούλη, στην Πάτρα, με κατασκήνωση στον Αλισσό.

Η κεντρική συγκέντρωση του Διημέρου θα γίνει την Παρασκευή 6 Ιούλη στην Πάτρα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πλαίσιο του Διημέρου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει παιδική κατασκήνωση, που θα στηθεί επίσης στον Αλισσό, αλλά θα αρχίσει τη λειτουργία της μια μέρα νωρίτερα, από την Πέμπτη 5 Ιούλη.

Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα θα σμίξουν για άλλη μια χρονιά ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο σύστημα που τον φέρνει όλο και πιο κοντά, να απαιτήσουν να μην υπάρξει καμία αλλαγή των συνόρων στην περιοχή μας και των συνθηκών που τα καθορίζουν, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διημέρου:

  • Παρασκευή 6 Ιούλη

Εναρξη Αθλητικών Τουρνουά μπάσκετ 3on3, ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

20.00 Συγκέντρωση στον Μόλο στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

22.30 Επίδειξη χορού από τη Χορευτική Ομάδα του δήμου Πάτρας.


23.00 Γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια με το συγκρότημα «Της Γης ανάσα».

  • Σάββατο 7 Ιούλη

-- 10.00 Επίσκεψη στο Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα για τους μαθητές.

-- 18.00 Συζήτηση με θέμα «Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)». Με τους μαθητές θα συζητήσουν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Σήφης Κωτσαντής, στέλεχος του Κόμματος.

-- 21.00 Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα και βίντεο με θέμα τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

-- 22.30 Συναυλία με τους Kollektiva και τους Rebellion Connexion.

-- 23.30 Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

  • Κυριακή 8 Ιούλη

-- 10.00 Επίσκεψη στο Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα για τους μαθητές.

-- Τελική φάση των Αθλητικών Τουρνουά και βράβευση των νικητών.

Παράλληλα, στο χώρο του Διημέρου θα λειτουργεί μαθητικό στέκι και θα υπάρχουν ξεχωριστές δραστηριότητες για τους μαθητές, όπως παιχνίδι αποστολών και γρίφων.

Επίσης, στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με επιλεγμένους τίτλους αλλά και προσφορές σε πολιτικά βιβλία, ειδικά για το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Η παιδική κατασκήνωση για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα έχει το δικό της πρόγραμμα, που θα ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής και σωστής διατροφής, θα περιλαμβάνει μπάνιο στη θάλασσα, παιχνίδια στην παραλία και στην κατασκήνωση, βραδινό πάρτι και παρατήρηση έναστρου ουρανού, συναυλία, θεατρική παράσταση, αντιπολεμικά δρώμενα, επίσκεψη στον πύργο όπου είναι το οινοποιείο της «Achaia Clauss». Επίσης, οι μικροί κατασκηνωτές θα συμμετάσχουν στην κεντρική συγκέντρωση του Διημέρου, την Παρασκευή στην Πάτρα, και θα αναχωρήσουν για τις περιοχές τους μαζί με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές το μεσημέρι της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ