Κυριακή 21 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Vectra
Στοχεύοντας την κατάκτηση της κορυφής

Το νέο Vectra βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία της γραμμής παραγωγής, αφού η Opel σκοπεύει να το παρουσιάσει στο κοινό την άνοιξη του 2002. Το νέο μοντέλο έχει υιοθετήσει εντελώς διαφορετική αισθητική, η οποία μάλιστα θα αποτελέσει τη σχεδιαστική πρόταση της Opel και στα υπόλοιπα μοντέλα της

Το νέο Vectra είναι μεγαλύτερο τόσο σε μεταξόνιο όσο και μετατρόχιο, ενώ και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 52 χιλιοστά. Η αύξηση των διαστάσεων έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους εσωτερικούς χώρους, που είναι σαφώς μεγαλύτεροι, ενώ οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος σε συνδυασμό με το αεροδυναμικό σχήμα δίνουν στο νέο Vectra τον εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στην κατασκευή έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφρά, ποιοτικά υλικά όπως αλουμίνιο και μαγνήσιο, ώστε το βάρος να κρατηθεί χαμηλά. Το πλαίσιο είναι τύπου IDS (Interactive Driving System), για καλύτερη συμπεριφορά και άνεση στο δρόμο, ενώ το ESP Plus αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια και ευστάθεια του αυτοκινήτου.

Στον τομέα του εξοπλισμού έχουν γίνει γενναία βήματα «εκσυγχρονισμού», αφού η άνεση είναι από τα βασικά ζητούμενα στην κατηγορία. Ξεχωρίζει ένα νέο ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρονικών (Electronic Climate Control), το οποίο ελέγχει το κλιματιστικό με αισθητήρα ποιότητας αέρα. Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν μηχανισμούς ρύθμισης οκτώ διαφορετικών κατευθύνσεων, τα συστήματα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας αποτελούν κυριολεκτικά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες βροχής και παρκαρίσματος για περισσότερη ευκολία και αποφυγή ανεπιθύμητων επαφών. Το πακέτο του εξοπλισμού ασφαλείας είναι στα γνωστά υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η γερμανική εταιρία και περιλαμβάνει αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, πλευρικούς και κανονικού μεγέθους αερόσακους τύπου κουρτίνας. Το νέο Vectra θα εξοπλίζεται και με τα συστήματα αποσπώμενων πεντάλ και αυτό των ενεργών προσκέφαλων σε βελτιωμένη έκδοση μάλιστα.

Βασικός κινητήρας δε θα 'ναι πια ο 1600άρης, αλλά αυτός των 1800 κ.εκ. Ο Ecotec αποδίδει 122 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο πεντατάχυτο αυτόματο κιβώτιο μηχανικής αλλαγής. Η πρώτη παρουσίαση του νέου Vectra θα γίνει τον Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει και το εμπορικό πλασάρισμα του μοντέλου με το οποίο η Opel σκοπεύει την κατάκτηση της κορυφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ