Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Δεν πήραν αποζημιώσεις οι κτηνοτρόφοι

Τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας για τη μη καταβολή των επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους, επισημαίνει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Λάρισας προς το υπουργείο Γεωργίας, τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, τα πολιτικά κόμματα και το Νομάρχη. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι ενώ πλησιάζει το νέο έτος, οι κτηνοτρόφοι του Νομού Λάρισας παραμένουν απλήρωτοι, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί οι επιδοτήσεις που δικαιούνται για το 2000 (επιλέξιμα αιγοπρόβατα, εξισωτικές αποζημιώσεις κ.ά.).

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις εξισωτικές αποζημιώσεις, υπογραμμίζεται, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κανείς κτηνοτρόφος του νομού, όπως και οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, την αποζημίωση του έτους 2000. «Σε λίγο - τονίζεται - θα έχουμε 2002 και πολύ φοβούμαστε πως δε θα 'χουμε πληρωθεί ακόμα. Το θέμα θα καταγγελθεί στην ΕΕ και φροντίστε από τώρα να το δικαιολογήσετε».

Σχετικά με τα επιλέξιμα αιγοπρόβατα, στην επιστολή αναφέρεται: «Παρά τις υποσχέσεις και τις διακηρύξεις του υπουργείου Γεωργίας περί σύντομης πληρωμής, το μόνο που κάνατε είναι να περάσετε και αυτές τις επιδοτήσεις μέσα από την ΑΤΕ, για να σώσετε την Τράπεζα και να στερήσετε από τις Ενώσεις και τους Συνεταιρισμούς τη δυνατότητα άσκησης εμπορικής πολιτικής. Ανεξάρτητα απ' αυτό, το θέμα είναι, δυστυχώς, ότι οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη την προκαταβολή της επιδότησης (καθυστέρηση αδικαιολόγητη) που οφείλεται σε δική σας αδράνεια και στην πλήρη διάλυση των υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας που πετύχατε με τις αλλαγές που κάνατε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ