Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μισές αλήθειες...

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδη, συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θ. Κανελλόπουλος καταθέτοντας πακέτο αιτημάτων, "φυσικά" με βασικό κορμό οικονομικές απαιτήσεις. Υποστήριξε μάλιστα ότι καταλήξανε «σε κοινή στάση αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών», ισχυρισμός που αποτελεί τη... μισή αλήθεια. Οχι βέβαια πως η κυβέρνηση δε θα ικανοποιήσει τους επιχειρηματίες, απλά υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΠΑΕ ζήτησε άμεση κάλυψη για την «τρύπα» που (κυρίως) δημιούργησαν τα έργα στα γήπεδα. Η ΓΓΑ δέχεται μεν να συνδράμει (άτιμη λήθη...), όμως μέσω των ερασιτεχνικών σωματείων. Αυτό δε βολεύει τη λίγκα γιατί δεν της λύνει το πρόβλημα ρευστότητας... Οσο για το μπλοκάρισμα (από τις κατασκευαστικές εταιρίες) του ποσοστού της από τον ΟΠΑΠ θα «έχουμε κοινή αντιμετώπιση. Δε θα το αφήσουμε έτσι, θα το αντιμετωπίσουμε νομικά και πρακτικά». Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει άμεση επαφή ΓΓΑ - ΟΠΑΠ, ώστε να εξεταστούν οι τρόποι βοήθειας προς την επαγγελματική ένωση...

Οι λύσεις στα θέματα βίας, όπου υπήρξε προσέγγιση απόψεων, περνούν μέσα από νομοσχέδιο που στη ΓΓΑ υποστηρίζουν ότι θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα. Πάντως νωρίτερα το πρωί σε σχετική σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπήρξε διαφωνία μεταξύ αστυνομίας και ΕΠΑΕ. Η πρώτη θέλει απαγόρευση μετακινήσεων, η δεύτερη διαφωνεί κατηγορηματικά. Οσο για τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας βρίσκεται κάπου στη μέση ("αξιολόγηση κάθε περίπτωσης"). Τέλος, συμφωνία ΓΓΑ - λίγκας υπάρχει και στην προοπτική άμεσης τροποποίησης «του ισχύοντος νόμου που αφορά τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ