Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώκεται συνδικαλιστής του ΟΤΕ

Τη δίωξη του συνδικαλιστή του ΟΤΕ Θεοχάρη Ζαχαριά καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ και υπογραμμίζει ότι το τελευταίο διάστημα εντείνεται από την κυβέρνηση και την εργοδοσία η τρομοκρατία, που στόχο έχει να αποτρέψει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού στην ασκούμενη πολιτική.

Ο συνδικαλιστής, γραμματέας της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής των Εργαζομένων του ΟΤΕ Αρτας, τιμωρήθηκε με 10 ημέρες αργία, γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «δεν προσήλθε στο γραφείο του διαμερισματάρχη για να αναφερθεί για την καθυστέρηση μιας καλωδιακής βλάβης». Ομως, όπως σχολιάζουν συνδικαλιστές, οι πραγματικοί λόγοι της δίωξης σε βάρος του συνδικαλιστή δεν είναι άσχετοι με τη δράση που έχει επιδείξει η Τοπική Διοικούσα της Αρτας, για ατασθαλίες που είχαν επισημανθεί, κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής του τηλεπικοινωνιακού καταστήματος Αρτας.

Τα κρούσματα αυταρχισμού, που πληθαίνουν στον ΟΤΕ, εκφράζουν μια γενικότερη προσπάθεια Διοίκησης και κυβέρνησης, να χτυπήσει κάθε αντίθετη φωνή και κάθε συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, κάτι που αποτυπώνεται και στο νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους με όσα μέσα διαθέτουν να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση στους χώρους δουλιάς και να τιμωρήσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Την αυταρχική δίωξη του συνδικαλιστή καταγγέλλει η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΟΤΕ Αρτας και πολλοί φορείς της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ