Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΒΥΡΩΝ»
Διαμαρτυρία για το επίδομα ανεργίας

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας αύριο Παρασκευή στις 11.30 π.μ. καλεί το Σωματείο Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων», σε μία άμεση παρέμβαση μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν το καλοκαίρι χωρίς επίδομα ανεργίας εργαζόμενοι σε φροντιστήρια. Το σωματείο απαιτεί να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι και να κατατεθεί αυτό τον μήνα το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους.

Ο «Βύρων» αναφέρεται σε καταγγελία εργαζόμενης - μέλους του σωματείου, η οποία διαπίστωσε πως ο φάκελός της στον ΟΑΕΔ δεν είχε ελεγχθεί προκειμένου να λάβει το επίδομα ανεργίας και απευθύνθηκε σε κατάστημα του Οργανισμού. «Η υπάλληλος των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ παραδέχτηκε πως αληθεύει ότι έχουν παγώσει τα επιδόματα για τους καθηγητές Ξένων Γλωσσών και πως "θα δούμε τον Αύγουστο" για την καταβολή τους διότι περιμένουν από το υπουργείο νέα διάταξη», όπως σημειώνει το σωματείο.

«Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, οι συνάδελφοί μας δε θα πάρουν αυτόν τον Ιούλη το πενιχρό επίδομα που παίρνουν κάθε χρόνο και προσπαθούν να επιβιώσουν μέχρι Σεπτέμβρη που είναι άνεργοι». «Ως σωματείο τονίζουμε ότι δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία της σε χλωρό κλαρί!», τονίζει ο «Βύρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ