Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εναρμονισμένο με τις ανάγκες του νέου ΝΑΤΟικού δόγματος

Ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ

«Στην αγριότητα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης απαντάμε με μαζικό, ισχυρό και μαχητικό κίνημα ειρήνης», είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο απευθύνεται στο λαό της Θεσσαλονίκης η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και τον καλεί να αντιταχθεί στα νέα σχέδια της κυβέρνησης, να δυναμώσει τους αγώνες κατά της μετατροπής της χώρας σε γρανάζι της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, να καταδικάσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις των κυβερνώντων, που μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο ΝΑΤΟικών τυχοδιωκτισμών.

Στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ υπογραμμίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση, ευθυγραμμισμένη απόλυτα με την πολιτική του ΝΑΤΟ και τις αποφάσεις του, ανακοίνωσε νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα- μαμούθ - ύψους 4,5 τρισ. δραχμών. Το νέο αυτό πρόγραμμα είναι εναρμονισμένο με τις ανάγκες του νέου επιθετικού δόγματος του ΝΑΤΟ και δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας».

Καταδικάζοντας τη διγλωσσία της κυβερνητικής πολιτικής και την προσήλωσή της στις επιταγές της Ατλαντικής Συμμαχίας, επισημαίνει: «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι βρίσκεται σε προσέγγιση με την Τουρκία. Αβίαστα γεννάται το ερώτημα, προς τι αυτά τα τεράστια έξοδα; Το μέγεθος των εξοπλισμών, η φύση τους, η επιλογή των οπλικών συστημάτων, η μετατροπή του στρατού σε ημιεπαγγελματικό και η συγκρότηση ταχυκίνητων μονάδων αποδεικνύει τον επικίνδυνο ρόλο που αναλαμβάνει η Ελλάδα στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟ».

«Σε περίοδο έντονης και παρατεταμένης λιτότητας, καταλήγει η ανακοίνωση-κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, η κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες κάθε Ελληνα πάνω από ένα εκατομμύριο δραχμές, ενώ την ίδια στιγμή περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, διογκώνει την ανεργία... Με τα χρήματα που αφαιρεί από το λαό μας γεμίζει τα ταμεία των πολυεθνικών εμπόρων του θανάτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ