Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Κατηγορούνται για τον κλεμμένο θησαυρό

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά τη μεγάλη κλοπή του αρχαιολογικού μουσείου της Κορίνθου, η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι για αρχαιοκαπηλία. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Καραχάλιο, 43 χρόνων, επιχειρηματία και τον 36χρονο Ιωάννη Λιώρη από τα Σπάτα, ενώ καταζητούνται από την Ιντερπόλ ο πατέρας του Καραχάλιου, Τρύφωνας, 75 χρονών και ο αδερφός του Τρύφωνας, 35 χρονών. Ο Τρύφωνας Καραχάλιος ζει και εργάζεται στη Βενεζουέλα, όπου διέφυγε και ο ένας από τους δυο γιους του, όταν μετά την ανεύρεση των κλοπιμαίων πέρσι το καλοκαίρι στο Μαϊάμι, αντιλήφθηκε ότι πλησίαζε η ώρα της σύλληψής του.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Παύλος Ρούμπης, σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα από τον 2ο τακτικό ανακριτή Κορίνθου, ο οποίος διεξάγει την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ληστείας και της κλοπής των 271 αρχαίων έργων. Ο φύλακας του μουσείου είχε πει τότε στην αστυνομία ότι δέχτηκε επίθεση τουλάχιστον από τέσσερις δράστες, οι οποίοι αφού τον τραυμάτισαν βαριά, άρπαξαν ένα εκατομμύριο δραχμές και λεηλάτησαν δύο αίθουσες του μουσείου με ελληνορωμαϊκά εκθέματα, τεράστιας αρχαιολογικής αξίας. Μετά από πολύχρονες έρευνες, τα περισσότερα κομμάτια του κλεμμένου θησαυρού βρέθηκαν σε συνεργασία με το FBI στο Μαϊάμι και αναμένεται να επαναπατριστούν σύντομα στην Ελλάδα.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, πυροβόλα όπλα, σφαίρες, βραδύκαυστο φιτίλι, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και 13 σφραγίδες διαφόρων κρατικών υπηρεσιών (Νομαρχίας Αθηνών, Πειραιώς, ονόματα υπαλλήλων ΔΟΥ, αεροδρομίου).

Η αστυνομία συνέλαβε και τη φίλη του Ιωάννη Λιώρη, Αναστασία Φραγκομανωλάκη, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ένα υποπολυβόλο, τρεις γεμιστήρες, φυσίγγια, μια καραμπίνα και εξαρτήματα όπλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ