Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο μεγάλος τρομοκράτης

Φανταστείτε ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκοπίας, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί κάθε σας τηλεφώνημα, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, φαξ ή ηλεκτρονικό μήνυμα, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στον πλανήτη. Αυτό το δίκτυο λοιπόν, που πριν μερικά χρόνια αφορούσε σε σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας, υπάρχει. Ονομάζεται «Εσελον» και δουλεύει υπό τον απόλυτο έλεγχο του Οργανισμού Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στην ανάπτυξή του συμμετέχουν, ακόμη, η Βρετανία και η Αυστραλία.

Η ύπαρξη και η δραστηριότητα αυτού του δικτύου επιβεβαιώνεται τώρα και από έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν προχτές στη βελγική εφημερίδα «Λε Σουάρ». Το ενδιαφέρον των «εταίρων» της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκλήθηκε μετά από μια σειρά περίεργων κινήσεων αμερικάνικων επιχειρήσεων, που εμφανίζονταν να γνωρίζουν με την παραμικρή λεπτομέρεια τα σχέδια των ανταγωνιστών τους στην Ευρώπη. Μ' αυτό το υλικό στη διάθεσή τους είχαν τη δυνατότητα να εκτοπίζουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απ' τους μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς. Ετσι, βλέπετε, αντιλαμβάνονται τον ανταγωνισμό αυτοί που τον έχουν κάνει ευαγγέλιο της «παγκοσμιοποίησης».

Βεβαίως, οι «εταίροι» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι τώρα διαμαρτύρονται, ετοιμάζουν και οι ίδιοι το δικό τους δίκτυο, με τα ίδια χαρακτηριστικά. Το θέμα συζητήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη και ανατέθηκε σε ομάδες εργασίας να ολοκληρώσουν τη νομική και τεχνική προετοιμασία.

Ομως, θα ήταν αφέλεια να περιοριστούμε στις συνέπειες απ' την «εμπορική» αξιοποίηση αυτού του δικτύου, στα πλαίσια του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Εξάλλου, οι ίδιοι οι αρχιτέκτονές του προσθέτουν ότι ένας βασικός στόχος αυτού του παγκόσμιου κατασκοπευτικού δικτύου είναι η αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», με ό,τι βεβαίως ορίζουν ως τρομοκρατία οι Αμερικάνοι και οι ιθύνοντες της ΕΕ.

Η«υπόθεση Εσελον» αποκαλύπτει τον πρώτο και μεγαλύτερο τρομοκράτη, τις ΗΠΑ και τους συνεταίρους στη «Νέα Τάξη». Είναι αυτοί, που οργανώνουν τις σύγχρονες «σταυροφορίες» για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και τη «δημοκρατία» τους. Αυτοί, που, αναγορεύοντας τα κέρδη των πολυεθνικών επιχειρήσεων σε ύψιστο αγαθό, παραβιάζουν τα στοιχειωδέστερα ανθρώπινα δικαιώματα, οικοδομούν και ενισχύουν τον πολιτικό μηχανισμό της δικτατορίας των μονοπωλίων, τον οποίο ονομάζουν «δημοκρατία».

Η αποκάλυψη αυτού του εφιαλτικού δικτύου και η ιδιαίτερη προβολή από τα αστικά μέσα ενημέρωσης εξυπηρετεί, μεταξύ των άλλων, την επιχείρηση τρομοκράτησης των λαών. Οτι, δηλαδή, κάθε απόπειρα αντίστασης και ανατροπής της παγκόσμιας κυριαρχίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Μια απάντηση, όμως, την πήραν, όταν στο Σιάτλ οι χιλιάδες διαδηλωτές κατάφεραν να ματαιώσουν τη διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Αν πάλι αυτό δεν αρκεί, ας ανατρέξουν στη σύγχρονη και την παλαιότερη ιστορία και εκεί θα διαπιστώσουν πως, όταν οι λαοί ξεσηκωθούν, τότε κανένα εμπόδιο δεν τους σταματά. Σε κάθε περίοδο της ιστορίας, έχουμε παραδείγματα, όπου ο λαϊκός ξεσηκωμός σάρωσε εμπόδια, που θεωρούνταν για την εποχή τους αξεπέραστα, εμπόδια, που οι κάθε φορά κυρίαρχες δυνάμεις πίστευαν ότι θα τους εξασφάλιζαν απ' οποιαδήποτε επίθεση. Το «καζάνι βράζει» και αυτό το γνωρίζουν οι κατασκευαστές αυτών των δικτύων. Αργά ή γρήγορα, το «Εσελον» και κάθε άλλο κατασκεύασμα, με στόχο τη θωράκιση της «νέας τάξης», θα αποδειχθεί χάρτινο μπροστά στην πάλη των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ