Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Αγαμέμνων» περιοδεύει

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, τις οποίες παρακολούθησαν 15.000 θεατές, ο «Αγαμέμνων», το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας, του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Αργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμνήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμνήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών, που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Στον διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμνήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κέννυ Μακ Λέλλαν.

Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας για τον μήνα Ιούλη είναι οι εξής:

18 Ιούλη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, 19 Ιούλη στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, 21 Ιούλη στο Δημοτικό Θέατρο «Ορέστη Μακρή» στη Χαλκίδα, 23 Ιούλη στο Θέατρο Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, 25 Ιούλη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, 26 Ιούλη στο ΤΕΙ Σερρών, 27 Ιούλη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, 28 Ιούλη στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης και 31 Ιούλη στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων στο Μεσολόγγι.

Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ - κανονικό, 12 ευρώ - μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65). Τα πρώτα εισιτήρια σε κάθε θέατρο στην ηλεκτρονική προπώληση είναι 12 ευρώ. Προπώληση: Viva.gr και σε τοπικά σημεία προπώλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ