Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Επιχείρηση χειραγώγησης του λαού με όλα τα διαθέσιμα μέσα

Φωτ. αρχείου

Copyright 2017 The Associated

Φωτ. αρχείου
Την «περπατησιά» της κυβέρνησης και του κόμματος το διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές, που δεν αποκλείεται να επισπευστούν, συζήτησε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ χτες, επιβεβαιώνοντας ότι για να επιτευχθεί η λαϊκή χειραγώγηση, θα εκμεταλλευτούν όλα τα διαθέσιμα μέσα: Απ' την καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών, αυταπατών για την «επόμενη μέρα», έως τη σκανδαλολογία και τα εκβιαστικά διλήμματα.

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι στο επίκεντρο τέθηκε ο «μεταμνημονιακός» σχεδιασμός και πως το τελικό σχέδιο θα καθοριστεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τέλη Αυγούστου, αφού θα έχουν μεσολαβήσει φιέστες - προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα, κατά πάσα πιθανότητα στην Πνύκα και στο Καστελόριζο, για την υποτιθέμενη έξοδο απ' τα μνημόνια. Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός εστιάζει κυρίως στην Πνύκα, με στόχο να παρουσιαστεί εκεί το πρόγραμμα του «μεταμνημονιακού» παραμυθιού της κυβέρνησης, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, απ' αυτούς που συνηθίζουν να απονέμουν τα εύσημα στην κυβέρνηση για τις αντιλαϊκές της επιδόσεις.

Στην προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος αναμονής και αυταπατών, κομματικά και κυβερνητικά επιτελεία διέρρεαν χτες πως θα υπάρξουν και νέες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, ούτως ώστε να συγκεκριμενοποιήσει η κυβέρνηση ποια θα είναι η στόχευση του δημοσιονομικού «περιθωρίου» των 700 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει προκύψει από την αφαίμαξη των εργαζομένων. Επιβεβαιώνοντας την επιμονή τους στην απάτη της αναδιανομής της φτώχειας, έκαναν αόριστες αναφορές για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το Σεπτέμβρη. Ενδεικτική του άθλιου εμπορίου ελπίδας, στο οποίο επιδίδονται για να κερδίσουν τη λαϊκή ανοχή, ήταν και η διαρροή πως η συγκεκριμένη υπεραπόδοση δεν είναι εφάπαξ, αλλά διαρκής και έτσι δημιουργείται η δυνατότητα μόνιμων φοροελαφρύνσεων, την ίδια στιγμή που είναι συμφωνημένα το νέο τσεκούρι στο αφορολόγητο, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, όπως και του ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ.

Το «πνεύμα» στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η κυβέρνηση το διάστημα έως τις εκλογές αποτύπωσε ο αντιπρόεδρός της, Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο «Εuronews». Από τη μία, επέμεινε στη διαφήμιση των προγραμμάτων διαχείρισης της φτώχειας. Και από την άλλη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει το λαό υποταγμένο στους στόχους του κεφαλαίου, λέγοντας ότι «προσπαθούμε να εντάξουμε τους πολίτες που περιθωριοποιήθηκαν στην αναπτυξιακή διαδικασία», δηλαδή στη διαδικασία που έχει ως προϋπόθεση τη φτώχεια και την ένταση της εκμετάλλευσης.

Και μπορεί η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους και για τα θύματα της πιο ακραίας φτώχειας που γεννά η πολιτική της να περιορίζεται στο τάξιμο μιας αναδιανομής τους, όμως για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασυγκράτητη. Ο Γ. Δραγασάκης, κάνοντας μια καταγραφή των επενδύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που «τρέχουν», στάθηκε στον «αναπτυξιακό νόμο», δηλαδή στις ρυθμίσεις που απολαμβάνει το κεφάλαιο για να διευκολύνεται η κερδοφορία του. «Γι' αυτό οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έρχονται, ψάχνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά, καμαρώνοντας για τις «ευκαιρίες» που δημιουργούνται από τη φτηνή εργατική δύναμη που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση για την εργοδοσία. Στους επενδυτές άλλωστε διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει να διατηρήσει το «Ελντοράντο», λέγοντας ότι «η μάχη των μεταρρυθμίσεων τώρα θα είναι πιο εντατική...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ