Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Καταγγέλλει τη σύλληψη στελέχους του

Κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης στον κολοσσό της «Amazon»

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Τη σύλληψη του οργανωτικού γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Μαδρίτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Λαών της Ισπανίας (ΚΚΛΙ), Hugo Carrasco, στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης στον πολυεθνικό κολοσσό της «Amazon», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΛΙ.

Ο σ. Carrasco προσήχθη μαζί με άλλο ένα άτομο.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΛΙ σημειώνει: «Οι προσαγωγές, όπως και η επίθεση της αστυνομίας ενάντια στους εργάτες που περιφρουρούσαν την απεργία, αποδεικνύουν τον βαθμό βίας που είναι ικανές να ασκήσουν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής ενάντια στους εργάτες και εργάτριες σε μία στιγμή κορυφαίας σύγκρουσης με την εργοδοσία.

Καταδικάζουμε την καμπάνια που φέρνει σε πέρας η "Amazon", με τη συνενοχή διαφόρων ΜΜΕ, για να αποσιωπήσει την απεργία και για να φιμώσει τους εργαζόμενους που απεργούν, όπως επίσης και τη βία που ασκήθηκε ενάντια σε εκείνους που ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην πάλη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Καταδικάζουμε το ρόλο της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της Μαδρίτης, που τώρα βρίσκεται στα χέρια της σοσιαλδημοκρατίας, που δεν διστάζει να καταστείλει τις εργατικές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων, όπως η "Amazon"».

Πάντως, η απεργία στην «Amazon», που ξεκίνησε τη Δευτέρα, θα συνεχιστεί και σήμερα, Τετάρτη, με αιχμή αξιοπρεπείς αυξήσεις μισθών, μεγαλύτερες από το 1,1% που πρότεινε η εργοδοσία.

Απεργία έκαναν εργαζόμενοι της «Amazon» και στη Γερμανία, σε έξι από τις δέκα αποθήκες της εταιρείας (Χέρσφελντ, Λειψία, Γκράμπεν, Ράινμπεργκ, Βέρνη και Κόμπλεντς). Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί σήμερα στη Λειψία, με βασικό αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ για τους περίπου 12.000 υπαλλήλους της «Amazon» στη Γερμανία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα (2018-10-04 00:00:00.0)
Χρήσιμη απεργιακή μάχη σε Ισπανία και Γερμανία (2018-07-19 00:00:00.0)
Στο δρόμο του προλεταριακού διεθνισμού (2015-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ