Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές βραδιές στην «Αιολία»

Συνεχίζονται με επιτυχία οι καλοκαιρινές προβολές με δωρεάν είσοδο, από Δευτέρα έως Πέμπτη, του θερινού κινηματογράφου «Αιολία», του δήμου Καισαριανής, που λειτουργεί στην καρδιά του Αλσους στο Σκοπευτήριο. Ενας όμορφος χώρος που τον επισκέπτονται κάτοικοι από διάφορες γειτονιές της Αττικής για να απολαύσουν την καλοκαιρινή δροσιά του Αλσους καθώς και τις επιλεγμένες προβολές.

Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιούλη θα προβληθεί η ταινία «The Party» της Σάλι Πότερ, παραγωγής του 2017.

Η Τζάνετ διοργανώνει ένα πάρτι για να γιορτάσει το διορισμό της ως υπουργού Υγείας. Αν και οι εκλεκτοί καλεσμένοι που καταφθάνουν στη γιορτή είναι λίγοι, τα όσα συμβαίνουν είναι πολλά και απροσδόκητα.

Με τους: Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τίμοθι Σπολ.

Τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιούλη θα προβληθεί η σοβιετική ταινία «Ζόγια», παραγωγής του 1944. Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Σοβιετικής ηρωίδας της Αντιφασιστικής Νίκης, Ζόγια, η οποία απαγχονίστηκε από τους ναζί σε ηλικία 18 ετών.

«Σύντροφοι, γιατί κατσουφιάσατε; Να 'στε θαρραλέοι, αγωνιστείτε, χτυπήστε τους φασίστες, κάψτε, δηλητηριάστε τους (...) Δε φοβάμαι να πεθάνω σύντροφοι. Είναι ευτυχία να πεθαίνεις για το λαό σου (...) Με κρεμάτε τώρα, μα είμαστε διακόσια εκατομμύρια, δεν μπορείτε να μας κρεμάσετε όλους. Θα με εκδικηθούν. Οι στρατιώτες μας. Πριν είναι αργά, παραδοθείτε, όπως και να 'χει η νίκη θα είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ... Αντίο σύντροφοι! Αγωνιστείτε, μη φοβάστε!!!».

Πράγματι, σε ένα μήνα ο Κόκκινος Στρατός πέρασε σε αντεπίθεση ελευθερώνοντας τις περιοχές γύρω από τη Μόσχα, ελευθερώνοντας και το χωριό Πετρίσεβο. Οπως γράφει ο Πιοτρ Λίντοφ, πολεμικός ανταποκριτής της «Πράβντα», ήταν το μόνο χωριό που δεν πρόλαβαν να κάψουν φεύγοντας οι ναζί. Ετσι σώθηκαν και οι κάτοικοι - μάρτυρες του φρικιαστικού εγκλήματος... «σώθηκαν τα μέρη που συνδέθηκαν με τον "ηρωικό άθλο" της θρυλικής παρτιζάνας, σώθηκε ο τιμημένος τάφος της». Οι στρατιώτες τής απέδωσαν τιμές ήρωα, ενώ ο αρχηγός τους, Λεονίντ Γκόβοροβ, θα απευθυνθεί σε κάθε πατριώτη με τα λόγια: «Σημαδεύοντας το φασίστα, θυμήσου την Τάνια. Ας μην αστοχήσει το βόλι σου, εκδικήσου την. Την ώρα της επίθεσης, θυμήσου την Τάνια και μην κοιτάξεις πίσω...».

Δευτέρα έως Πέμπτη: Είσοδος δωρεάν

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή: είσοδος 5 ευρώ.

Ωρα προβολών: 9.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ