Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις

Περίπου 180 οικογένειες πρώην εργαζομένων στην Ξάνθη και την υπόλοιπη Ελλάδα εξακολουθούν να περιμένουν δεδουλευμένα 8 μηνών και αποζημιώσεις, πολλοί από αυτούς για δεκαετίες εργασίας, μετά την «πτώχευση» της χαρτοποιίας «DIANA» το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η... χρεοκοπημένη «DIANA» ανήκει στον «πνιγμένο» στα κέρδη Ομιλο Ζερίτη, που όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι «ένας παγκόσμιος ειδικός στη βιομηχανία χαρτιού - με 2 εργοστάσια παραγωγής χαρτιού, ένα στη Βουλγαρία και ένα στην Αίγυπτο, μια μονάδα ανακύκλωσης χαρτιού στην Ουγγαρία - και πάροχος συμβουλών που προτείνει αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις για παραγωγή χαρτιού. Ο όμιλος είναι παρών και στον τομέα των ακινήτων, κατέχοντας ή διαχειριζόμενος 300.000 m2 βιομηχανικών, εμπορικών κτιρίων και κατοικιών κυρίως σε Ελλάδα και Ουγγαρία».

Πριν λίγες μέρες, με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε από τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά ΜΜΕ πως με απόφαση της υπουργού Εργασίας θα δοθούν 1.000 ευρώ ως εφάπαξ ενίσχυση στους απολυμένους της «DIANA» που είναι εγγεγραμμένοι στο Ταμείο Ανεργίας.

«Πρακτικά, από τις 180 οικογένειες μιλάμε για λιγότερους από τα δάχτυλα του ενός χεριού (...) Αντί τώρα, με νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να λύσει τον παραλογισμό "πτωχευμένη" επιχείρηση με ζάπλουτους ιδιοκτήτες, έρχεται να κοροϊδέψει κυριολεκτικά τους πρώην εργαζόμενους της "DIANA" με την εφάπαξ ενίσχυση των 1.000 ευρώ για ελάχιστους», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων, νομοθετική ρύθμιση που να λύνει το ζήτημα της καταβολής τους, καθώς και καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης των 1.000 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους.

Στην «ΕΛΕΤΕΣ Κοτσαμπάση»

Την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων διεκδικούν οι 140 εργαζόμενοι της εταιρείας κέτερινγκ «ΕΛΕΤΕΣ Κοτσαμπάση», που έκλεισε αιφνιδιαστικά και κήρυξε πτώχευση, τον περασμένο Μάη, πετώντας στο δρόμο της ανεργίας δεκάδες οικογένειες.

Τις προηγούμενες μέρες, η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων της «ΕΛΕΤΕΣ Κοτσαμπάση» πραγματοποίησε κινητοποίηση, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Γλυφάδας - Ελληνικού - Αργυρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ