Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
«Φουντώνει» η λαϊκή αγανάκτηση

Η προκλητικά αυταρχική συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου πυροδοτεί όλο και μεγαλύτερες αντιδράσεις, παρά την προσπάθειά του να «συνετίσει» όσους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον «Ρ» και καταδίκασαν την πρακτική του. Ολο και περισσότεροι μαζικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και παράγοντες της δημόσιας ζωής καταγγέλλουν τον - χωρίς πάτο απ' ό,τι φαίνεται - αυταρχικό κατήφορο τόσο του υπουργού, αλλά πρωτίστως της κυβέρνησης, που όπως αποδείχτηκε «κινεί τα νήματα» της ιστορίας.

Η επίθεση, που έχει εξαπολύσει ο - υποτίθεται - θεματοφύλακας της Δικαιοσύνης και των θεσμών της εναντίον κάθε φωνής που ασκεί πολιτική κριτική, εναντίον της ελευθεροτυπίας και τελικά εναντίον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα, «φουντώνει» τη λαϊκή αγανάκτηση και όλο και πιο δυνατά ακούγονται οι φωνές που ζητάνε να πάψει επιτέλους ο υπουργός να μοιράζει αφειδώς μηνύσεις σε όποιον έχει διαφορετική άποψη και να βρει το θάρρος να παραιτηθεί.

Από την πλευρά του ο «Ρ», παρά τη δεύτερη κατά σειρά μήνυση που δέχτηκε από τον δικομανή υπουργό Δικαιοσύνης, επιμένει και θα επιμένει να λειτουργεί όπως στα 80 χρόνια ζωής του και να κάνει αυτό που ενοχλεί τον Ε. Γιαννόπουλο, να κρίνει, να αποκαλύπτει, να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα, να ξεσκεπάζει στον ελληνικό λαό το ύφος και το ήθος του κ. Γιαννόπουλου και των ομοίων του, όσες μηνύσεις κι αν κοστίζει αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ